maxdark Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Jestem nowicjuszem od niedawna zaczełem bawic się Dystrybucją Fedora. Chciałbym zabrać ze sobą pare programów z DOS-a czy WINDOWSA czy jest to możliwe , czy Linux może emulowac tego typu platformy systemu jesli tak to bardzo prosze o pomoc maxdark Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Dos - dosemu windows - wine i winex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Jeszcze dosbox.Ale to raczej pod gry, a nie pod progsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Witam Można emulować bez żadnego problemu programem Vmware. Program jest niestety płatny,ale podpowiem,że na www.suprnova.org można bez problemu go pobrać,ale tylko format bittorrenta. Pod Linuxem po zainstalowaniu można dodatkowo zainstalować sobie każdy system operacyjny.Poza tym to piękna sprawa,bo sam sprawdziłem instalując windows2000 pod Mandrake'm jeszcze wtedy a nawet inne dystrybucje (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Pozdrawiam Ps.Instalacja nie jest taka prosta,ale jak się wczytasz to pójdzie jak po maśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Pod Linuxem po zainstalowaniu można dodatkowo zainstalować sobie każdy system operacyjny. To czysty masochizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Pod Linuxem po zainstalowaniu można dodatkowo zainstalować sobie każdy system operacyjny. Masochista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Ale było pytanie - jest odpowiedź. Każdy robi co chce.Ja chciałem zobaczyć jak działa - i działa. Sam świeżo doinstalowany system np.win 2000 nie potrzebuje żadnych dodatkowych partycji / domyślnie 4 GB /a sam ustalasz ile miejsca przydzielisz dla nowego systemu. Zaznaczam,że jest to system wirtualny i praktycznie to 1 plik plus dodatkowo katalog o nazwie np.win2000. Pozdrawiam ps.teraz już nie chce mi się tego instalować i bawić ale gry windosowe także bez problemu można uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 pod vmware jasne że można - ale nie myślcie o nowych grach o vmware emuluje zwykłaą kartę vga bez obsługi directx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Wafel ma rację. To jedyna wada,ale tylko jeżeli chodzi o gry. Do gier proponuję Wine a jeszcze lepiej,bo obsługuje gry z directx - Winex. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2004 a do photoshopa? Wystarczy sam wine? WInex? A może te Vmware? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano Luty 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2004 http://www.codeweavers.com/site/products/c.../cxoffice/?ad=5 - tego jeszcze można użyć http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=17 - a to jeśli chodzi o wine i fotoszope Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi