Hubertus Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Witam. Ostatnio mam przyjemność instalować Viste Business, i walczę z podłączeniem jej do domeny pod kontrolą Samby 2.7 Robiłem wszystkie możliwe posunięcia opisane na banita.pl czyli: 1. w secpol.msc zmieniłem : "Zabezpieczenie sieci:poziom uwierzytelniania LAN Manager" na pozycje najpierw 1 czyli "Wyślij LM i NTLM- użyj zabezpieczeń sesji NTLMv2 ........." potem na 0 czyli "Wyślij odpowiedzi LM i NTLM" 2. w rejestrze zmieniałem wartość klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Netlogon\Parametrs - requiresignorseal wartość DWORD z 1 na 0" lecz dalej po próbie przejścia do domeny mam błąd "Błąd logowania: nieznana nazwa użytkownika lub nieprawidłowe hasło." wcześniej komp o identycznej nazwie NetBiosowej był na tym samym ip pod kontrolą XP PRO i działało bez problemu. przykładowy Log z /var/log/samba/log.psk2 : [2008/12/02 13.52.34] rpc_server/srv_pipe.c:api_pipe_bind_req (794) api_pipe_bind_req : unknow auth type 1 requested. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morsik Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 walczę z podłączeniem jej do domeny pod kontrolą Smaby 2.7 Co to jest Smaba? Wiem czepiam się, ale napisałeś też tak w tytule... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubertus Posted December 2, 2008 Author Report Share Posted December 2, 2008 Oj taka tam litrówka . Siedzę juz dwa dni nad tym i już na oczy nie widze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts