Theriel Napisano Grudzień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2008 Witam! [tutaj byl skomplikowany opis roznych dziwnych rzeczy, ktore zrobilem z pulseaudio. Po 3 godzinach dalem sobie spokoj i, z racji tego ze to swiezy system, zrobilem format i ponowna instalacje] Ehhh... mimo najlepszych checi jednak Fedora 10 + 64 bit + laptop sie nie lubia. Tak, wiem, temat nie pasuje do posta - ale nie mam jak go edytowac. Nad systemem spedzilem teraz lacznie jakies 12 godzin. Cel: przygotowanie laptopa do zwyklej pracy biurowej + efekty compiza. Efekt: porazka. Oto ciekawsze kwiatki: 1.Muzyka -zainstalowalem Fedore 64bit z KDE -> dzialala muzyka na wejscie oraz muzyka z .wav -wrzucilem yum update -przy uruchamianiu systemu slychac trzaski, ALE muzyka z .wav np: via Kaffeine czy Amarok dziala prawidlowo. -po 10 minutach przegladania stron nagle zadne dzwieki nie dzialaja, serwer pulseaudio sie wysypal -ponowne uruchomienie systemu - na poczatku sa jakies dzwieki, muzyczka na wejscie urywa sie w polowie i koniec z dzwiekami. 2.Flash -plugin flash dla systemu 64bit dziala jak mu sie podoba. Mniej wiecej 50% uruchomien firefoxa jest bez zaladowanej wtyczki. -youtube ma tendencje do ladowania sie dluuugo, a pozniej i tak dziala "skokowo" (auto pauza po kazdej sekundzie, mimo ze caly film zaladowany) -... a i tak na testach tylko flash odpowiada, a shockwave nie dziala 3.Compiz -Kiepsko - zarowno z rpmfusion jak i z repozytoriow compiza. Po instalacji rendering okienek diabli biora (artefakty), ikonka compiza "nie ma czcionek" (wysuwa sie menu po kliknieciu, ale jest cala biala). -co najciekawsze - wszystkie patenty (cube, latajace okienka, animacje roznego typu) dzialaja bez problemow. 4. -Oczywiscie problem, ktory wspominalem w innym temacie powrocil - moge bootowac tylko i wylacznie w trybie acpi=off. Plusy: -Sterownik nvidii instaluje sie szybko i bezproblemowo. Zawsze. Tak sie zastanawiam, czy machnac reka czy tez moze sciagnac wersje 32 bitowa i sprobowac z nia powalczyc? Przynajmniej ona bootuje bez acpi=off. No i repozytoria adobe latwo bedzie mozna dodac... Sadzicie ze sa wieksze szanse na to, ze bedzie ona dzialac bezproblemowo (nota bene na procesorze 64bit oraz 4GB ramu) Pozdrawiam, Theriel //added Powoli sie przepraszam z Fedora 64 bitowa. Dla potomnosci - automatyczna konfiguracja wszystkich dzwiekow systemowych: "yum remove pulseaudio*" . I wszystko dziala. //added2: Warto czasem sie pomeczyc odrobine dluzej. Compiz ladnie skonfigurowany, wszystko dziala z wyjatkiem compiz-icon, no ale nie mam pomyslu po co mi ona. I nawet sie udalo zrobic zeby czcionki w Firefoksie (nie na stronach ale na paskach) byly normalne. Sukces. Zobaczymy jak z reszta sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi