Skocz do zawartości

Fedora 10, Kde 4.1 - Ikony Na Panelu

JanuszWo

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Przeszedłem z fedory 8 na 10 i nie mam pojęcia jak dodać do panelu skróty do wygranych programów, plików, katalogów. Umiałem to zrobić na fedorze 9 (na laptopie) nie mam pojęcia, czy się to da w ogóle zrobić na fedorze 10. Wiem, są różne pazmoidy na pulpicie. Ale to o jeden ruch myszką więcej, by zminimalizować okna... Śmieszna sprawa, ale mnie drażni.

Pozdrawiam - JanuszWo

Hej!

Przeszedłem z fedory 8 na 10 i nie mam pojęcia jak dodać do panelu skróty do wygranych programów, plików, katalogów. Umiałem to zrobić na fedorze 9 (na laptopie) nie mam pojęcia, czy się to da w ogóle zrobić na fedorze 10. Wiem, są różne pazmoidy na pulpicie. Ale to o jeden ruch myszką więcej, by zminimalizować okna... Śmieszna sprawa, ale mnie drażni.

Pozdrawiam - JanuszWo

Sprawdź czy elementy pulpitu nie sa zablokowane (kontrolka Plazmy w prawym górny rogu, bądź dowolnego panelu) a potem przeciągamy interesujące nas elementy do panelu. Elementy z KickOff możemy kliknąć prawym przyciskiem myszi i wybrać "dodaj do panelu"

Usuwamy klikając prawym oprzyciskiem na ikonę i wybieramy "usuń Ikona"

Hej!

No, i to mi właśnie nie działa. Zablokowane, odblokowane, jakiekolwiek. Kiedy próbuję przeciągnąć jakąkolwiek ikonę nad panel, pojawia się obok kursora znaczek jakby zakaz postoju i to jest koniec. Tak, mam odblokowane elementy interfejsu... Ale to wkurza.

Pozdrawiam - JanuszWo

Hej!

No, i to mi właśnie nie działa. Zablokowane, odblokowane, jakiekolwiek. Kiedy próbuję przeciągnąć jakąkolwiek ikonę nad panel, pojawia się obok kursora znaczek jakby zakaz postoju i to jest koniec. Tak, mam odblokowane elementy interfejsu... Ale to wkurza.

Pozdrawiam - JanuszWo

Najprawdopodobniej probujesz przeciągnąć to paska zadań rozciągniętego na całą wolną przestrzeń panelu.

Przed chwilą sprawdzałem dodawanie ikon programów działa jak powinno. Aktualnie mam zaiinstalowane F9 i F10 z KDE 4.1.3 ale iirc dodawanie ikon działało w każdym 4.1

Dla programów możesz robić to z poziomu KickOff (odp manu K z KDE 3), rozwijasz menu, prawy przycisk na ikonę programu który ma wylądowac na pasku i "dodaj do panelu" z menu kontekstowego.