eth0 Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Witam. We wszystkich poradnikach o wifi zawsze piszą że trzeba zainstalować stery do karty. Może trochę zbyt bardzo wierzę mojej fedorze no ale myślę że karta wifi dziala bez sterowników. Problem w tym że nie wiem jak to konkretnie sprawdzić... Nie mam żadnej sieci wifi w okolicy. Jest jakiś inny sposób żeby wiedzieć kiedy chodzi lub nie? Dodam jeszcze zrzut "lspci" i "iwconfig" (...) 00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 7c) 00:13.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237A Host Bridge 00:13.1 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237A PCI to PCI Bridge 01:00.0 VGA compatible controller: VIA Technologies, Inc. Chrome9 HC IGP (rev 01) 04:01.0 Audio device: VIA Technologies, Inc. VIA High Definition Audio Controller (rev 10) 05:01.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR2413 802.11bg NIC (rev 01) [root@NASA eth0]# iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wmaster0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11 ESSID:"aaa" Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2352 B Encryption key:off Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 ppp0 no wireless extensions. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Styczeń 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 wydaje mi się, że jeżeli iwconfig/ifconfig ją widzi to chyba działa, jeżeli masz 2 urządzenia z wifi możesz spróbować zrobić sieć ad-hoc, jeżeli nie to i tak nic Ci po karcie wifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi