miron Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 hey mam radka 9550 i zainstalowalem tego (_rpma_ → RPM-a) ORT fglrx-4.3.0-3.14.1.i386.rpm jak go odinstalowac bo nie moge odpalic systemu jedynie sama konsola dziala :/ aha czy to byc moze wina tego ze tuz przed wejsciem w tryb graficzny wyskakuje mi LOGIN: IPTABLES costam i tak probuje sie zalogowac, czy to ma jakis wplyw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 A jaką masz FC i który kernel? W FC3 (test3) Radeon jest poprawnie widziany (jako Radeon 9600 )i nie trzeba nic dodatkowo instalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 mam fedore 2 na jaju 2.6.1-5 Ale mi chodzi jak mam przywrocic okienka teraz bo nie potrafie odinstalowywac a w X11 konfigu nie wiem co zmienic pozatym nie zrobilem backupa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Z tego co pamiętam FC2 przy Radeonie (przynajmniej moim ) korzystała z driverów domyślnych Vesa ale grzebanie w ustawieniach X-ów to dla mnie "wyższa szkoła jazdy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 A wiesz chociaz moze jak sie odinstalowywuje RPM'y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Moze uda ci sie poleceniem rpm -e <nazwa pliku> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 A jesli chodzi o X'y, to sproboj poleceniem startx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 hey mam radka 9550 i zainstalowalem tego (_rpma_ → RPM-a) ORT fglrx-4.3.0-3.14.1.i386.rpm jak go odinstalowac bo nie moge odpalic systemu jedynie sama konsola dziala :/ a uruchamiales plik fglrxconfig ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 wiesz makgajwer tego probowalem jak odpalam (_linuxa_ → Linuksa) ORT to poprostu ekran mi miga po czym wypisuje ze nie moze odpalic X'ow , nawet jak probowalem cos zmienic w pliku Xorg.conf chyba tak sie on zwie to niewiele zdzialalem co sie jeszcze na tym nie znam a polecenie startx znam fglrxconfig niestety nie jedynie co zrobilem to : rpm -ivh fglrx-4.3.0-3.14.1.i386.rpm i nic wiecej. Jestem poczatkujacym i jeszcze sie gubie w konfiguracjach........ tak to bywa gdy sie przesiada z windowsa gdzie instalujesz jedynie klikajac klawisz NEXT. wiec za bardzi nie wiem co mam z tym zrobic czy coos pozmieniac w pliku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Moze sie myle ale chyba fglrx-4.3.0 był dla XFree a cos mi sie wydaje że w FC2 jest już Xorg i to moze się "gryść" więc lepiej będzie to odinstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Hello, Tez uzywam radka (9700pro) pod fedora core 2 z xorg. Driver mimo, ze pod 4.3 dziala dobrze. Trzeba jednak sie chwile pomeczyc i troche "pooszukiwac" ;-) Dokladna instrukcja step-by-step jest tu: http://fedorafaq.org/#radeon Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2004 jak odpalam (_linuxa_ → Linuksa) ORT to poprostu ekran mi miga po czym wypisuje ze nie moze odpalic X'ow , nawet jak probowalem cos zmienic w pliku Xorg.conf chyba tak sie on zwie tez tak mialem, x nie uruchiamaly sie tylko ekran mignal kilka razy i wywalal blad, dodaj w pliku rc.local takie linijki: modprobe agpgart modprobe nvidia-agp modprobe fglrx (nvidia-agp - ja mam taki chipset plyty głównej nie wiem jaki jest Twój) może Ci zadziałą ja po tym zabiegu nie mialem akceleracji 3D wiec odpalilem fglrxconfig stworzylem plik XF86config-4 (za pomoca wlasnie fglrxconfig) nastepnie przekleilem sekcje Drivers z pliku XF86config-4 do pliku xorg.conf zrestartowale fedorke i wszystko ruszylo (mam akceleracje 3D a fglrxinfo hula) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano Listopad 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 moj sprzecik to Asrock k7s8x na SISie ale nie mam pojacia jakim sprobuje wpisac zamaiast Nvidia-agp Sis-agp gowno nic to nie dalo, przeinstalowalem fedore i teraz neostrada mi nie chce dzialac :/ do d*py ten interes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi