Skocz do zawartości

Cholerne X'y :/

miron

Rekomendowane odpowiedzi

hey mam radka 9550 i zainstalowalem tego (_rpma_ → RPM-a) ORT fglrx-4.3.0-3.14.1.i386.rpm jak go odinstalowac bo nie moge odpalic systemu jedynie sama konsola dziala :/

aha

czy to byc moze wina tego ze tuz przed wejsciem w tryb graficzny wyskakuje mi LOGIN: IPTABLES costam

i tak probuje sie zalogowac, czy to ma jakis wplyw?

wiesz makgajwer :P tego probowalem jak odpalam (_linuxa_ → Linuksa) ORT to poprostu ekran mi miga po czym wypisuje ze nie moze odpalic X'ow , nawet jak probowalem cos zmienic w pliku Xorg.conf chyba tak sie on zwie to niewiele zdzialalem co sie jeszcze na tym nie znam a polecenie startx znam :P

fglrxconfig niestety nie jedynie co zrobilem to :

rpm -ivh fglrx-4.3.0-3.14.1.i386.rpm

i nic wiecej. Jestem poczatkujacym i jeszcze sie gubie w konfiguracjach........ tak to bywa gdy sie przesiada z windowsa gdzie instalujesz jedynie klikajac klawisz NEXT.

wiec za bardzi nie wiem co mam z tym zrobic czy coos pozmieniac w pliku ?

jak odpalam (_linuxa_ → Linuksa) ORT to poprostu ekran mi miga po czym wypisuje ze nie moze odpalic X'ow , nawet jak probowalem cos zmienic w pliku Xorg.conf chyba tak sie on zwie

tez tak mialem, x nie uruchiamaly sie tylko ekran mignal kilka razy i wywalal blad,

dodaj w pliku rc.local takie linijki:

modprobe agpgart

modprobe nvidia-agp

modprobe fglrx

(nvidia-agp - ja mam taki chipset plyty głównej nie wiem jaki jest Twój)

może Ci zadziałą ja po tym zabiegu nie mialem akceleracji 3D wiec odpalilem fglrxconfig stworzylem plik XF86config-4 (za pomoca wlasnie fglrxconfig) nastepnie przekleilem sekcje Drivers z pliku XF86config-4 do pliku xorg.conf

zrestartowale fedorke i wszystko ruszylo (mam akceleracje 3D a fglrxinfo hula)

Pozdrowienia