climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Witam, Mam plik *.bat o zawartości : telnet 192.167.256.50 HOST='192.167.256.50' USER='cos' PASSWD='cos" COS_DIR='/data/hi' {..} Chcialbym aby po kliknieciu na *.bat plik zostal przeniesiony z kompa "cos" na komp z Win XP( ktorego wlasnie uzywam). Problem mam z zalogowaniem sie. Obecnie po wcisnieciu *.bat otwiera sie konsola i prosi o login/haslo. Jak to zrobić aby login i hasło wpisywało sie automatycznie? Pozdrawiam, c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 może ssh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Dzieki za odpowiedz. Ruszylo ssh i telnet. Po PASSWD='cos" powinienem wstawic pojedynczy cudzyslow - gapa ze mnie. Natomiast jak otworzyc ftp? Niemoge dac rady. Moze jakies pomysly?? Wpisuje: ftp open 123.123.12.95 login haslo Po kliknieciu na *.bat konsola prosi o login i haslo :/ c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Natomiast jak otworzyc ftp? Niemoge dac rady. Moze jakies pomysly?? Zamiast ftp radze używać scp, po co całemu internetowi rozgłaszać niepotrzebnie swoje username i password. Esail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 > scp jakis plik uzytkownik@host:plik2 No tak tylko, ze plik ktory chce odpalic *.bat znajduje sie na windowsie na ktorym ftp dziala ladnie. scp zadziala tylko na linuksie ( jezeli sie myle to powiedzcie). Co w sumie chce zrobic? - Chece otworzyc ftp ( w Win XP)poprzez plik plik *.bat - skopiowac z komputera ( red hat) caly ostatno zapisany folder - zapisac go na dysku kompa( Win XP) na ktorym pracuje. Jak stworzyc taki plik bat ?? c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 1. a tak w ogóle to musi być bat? Skrypty bat w Windows hymmm, może graficzny np. WinSCP, można tez używać tego z konsoli o tu jakiś przykładzik, choć przyznam, że tego to tylko graficznie używałem. 2. o patrz gógle: http://www.jfitz.com/tips/ssh_for_windows.html powinieneś coś wybrać 3. PuTTY ? i więcej http://www.openssh.com/windows.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Musi byc bat dlatego, ze plik bedzie odpalany tylko z Win XP. Kolejny moj problem to skopioanie ostatnio zapisanego folderu:) Jak zrobic aby get pobral ostatni folder ??? c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Musi byc bat dlatego, ze plik bedzie odpalany tylko z Win XP. Kolejny moj problem to skopioanie ostatnio zapisanego folderu:) Jak zrobic aby get pobral ostatni folder ??? c Na stronie z Puttym jest windowsowy odpowiednik scp, nazywa się scp2.exe. Testowalem na win xp i działa bardzo dobrze. Można sobie nawet zmienić nazwę na scp.exe i wrzucić do katalogu winnt. Będzie działac z wiersza poleceń bez problemu. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Putty fajne jest ale musze zminimalizowac swoja prace na tyle, ze oi kliknieciu na *.bat skopiuja mi sie pliki z (linuksa ) do windowsa:) dzieki za pomoc:) Jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysly to chetnie wyslucham c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Putty fajne jest ale musze zminimalizowac swoja prace na tyle, ze oi kliknieciu na *.bat skopiuja mi sie pliki z (linuksa ) do windowsa:) dzieki za pomoc:) Jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysly to chetnie wyslucham c Robisz se bata z zawartością: scp2.exe -r user@komp:katalog_zrodlowy . Umieszczasz w katalogu docelowym i odpalasz za każdym razem jak trzeba. Es Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 No tak ale czy Putty skopiuje mi pliki z linuksa do wina?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 No tak, czy Ty umiesz czytać? Przecież już odpowiedź została podana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbwave Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Dzieki za info Morsik. Zalezy mi na pliku bat poniewaz jednym kliknieciem moge skopiowac folder do nowego miejsca. W putty niestety musze logowac sie do terminala co zabiera czas. Jezeli ktos z Was bedzie mial jakis pomysl na zalogowanie sie z pliku bat to chetnie podyskutuje. Jak na razie to mam problem ze skopiowaniem folderow w calosci c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2009 To zrób klucz PGP (nie pamiętm jak to się dokładnie zwało) tak, abyś się autoryzował tym kluczem, a nie hasłem. Wtedy system Cię zautoryzuje bez hasła czyli tak jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2009 Coś na początek o kluczach i ssh sztuczki z ssh cz.1 i sztuczki z ssh cz.2, bo pewnie zaraz będziesz pytał, ale o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi