pretorianin Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Serdeczna prośba o pomoc. Na stronie : http://hardware.linuxnews.pl/_rids/_scanne...etails/970.html , znalazłem instrukcję do instalacji tego rodzaju scanera. Aby scaner ruszył należy z systemu windows skopiować plik i wrzucić do katalogu pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT (zgodnie z treścia poniżej). C:/windows/system32/drivers/SBfw.usb do /usr/local/share/sane/gt68xx/ps1fw.usb Jest jjednak pewien problem: gdzie do pierona znajdę ten katalog. Chyba że jest a ja nie widzę. Wielkie dzięki za informację i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 A czy masz zainstalowane Sane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Sane jest zainstalowane. Startuje wywołaniem "xsane" i bezproblemowo się uruchamia. Chyba że coś nie tak działam a sane jest źle zainstalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 A czy wykrywa urządzenie przy włączonym skanerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Musisz go stworzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Niestety nie wykrywa przy podłaczeniu pod usb. Muszę jednak jeszcze raz podisntalować sane i kolejno sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Niestety nie wykrywa przy podłaczeniu pod usb. Muszę jednak jeszcze raz podisntalować sane i kolejno sprawdzać. A stworzyles katalog /usr/local/share/sane/gt68xx ? Napisalem Ci, ze musisz go sam stworzyc przeciez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Faktycznie, szybciej myślałem niż dzialałem. Jednak pomimo stworzenie katalogu jak sugerowałeś jest jakiś mały niuansik. Dziękuje ci jednak za naprowadzenie na właściwe tory. Nie będę spał i jadł a uruchomię ten cholerny scaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Może się przyda http://www.debianusers.pl/article.php?aid=27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Listopad 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2004 Po dłuższym czasie ponownie zasiadłem do (_linuxa_ → Linuksa) ORT, tym razem core 3. Próbowałem zainstalować skaner- jak w temacie. Stworzyłem dokładnie zgodnie z sugestią katalog w usr/local/share - dopisałem katalog sane i kolejno /gt68xx i do niego wrzuciłem plik z windowsa. Dwoje się i troje ale nadal nie chce go sane uaktywnić. Mam oczywiście nadal do wyboru; bt 878 i BearPaw 1200 CU. Proszę pomóżcie co w tym temacie zrobić. Czego brakuje, albo co jest źle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi