jb_bo Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Witam, posiadam urządzenie które ma zapisany kod pin "1234" przez to nie mogę się z nim połączyć bo fedora wysyła swój kod pin. Czy da się zmienić aby fedora wysyłała kod pin (1234) albo aby w fedorze wpisywało się pin z urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeno Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 Witam, posiadam urządzenie które ma zapisany kod pin "1234" przez to nie mogę się z nim połączyć bo fedora wysyła swój kod pin. Czy da się zmienić aby fedora wysyłała kod pin (1234) albo aby w fedorze wpisywało się pin z urządzenia. Domyślny PIN znajduje się w /etc/bluetooth/hciconfig Aczkolwiek zawsze miałem problemy z autentykacją przy użyciu samego pliku konfiguracjuknego. Tu moje pytanie czy pracujesz (jeżeli tak to pod jakim) w środowisku graficznym? Z tego co pamiętam gnome-bluetooth działał bez większych problemów io powinien wyświetlać pytanie o pin do niesparowanych urządzeń. Pod KDE jest troche gorzej. oficjalnie dostępny KDEBluetooth napisany jest dla demona bluetooth w wersji 3.0 (ostatnio używany w Fedorze 9). KDEBluetooth 0.3 jest w repozytorium fedora-updates-testing, ale wymaga elementów KDE 4.2. Jak sie domyślam powinny pojawic sie razem jak developerzy uznają że całość działa dopstatecznie stabilnie. moje osobiste wrażenia z są mieszane. Jest lepiej bo KDEBluetooth sie uruchamia i nawet widzi mój telefon (Samsung SGH-E250) aczkolwiek nie udaje mi się połączyć. Innych urządzeń nie testowałem. Dodatkowo jak na razie wspierane są urządzenia wskazujące, audio oraz wysyłanie plików przez OBEX, czyli nie za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi