adikos Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 witam - z linuxem mam od niedawna doczynienia - zanim instalnołem go na hdd przetestowałem wiekszość dystrybucji live CD i okazało sie ze tylko fedora prawidlowo wykrywa u mnie karte dzwiekowa - wiec wybór padł na fedore - ale mam taki problem - sciagłem nanowsza wersje 11 ale wydanie alpha i okazuje sie że nie moge niczego instalowac bo ciagle dostaje taki bład Error Type: <class 'yum.Errors.ConfigError'> Error Value: File contains no section headers. nie wiem jak to przeskoczyc -prosze o pomoc . a tu dokładniej uname -a Linux localhost.localdomain 2.6.29-0.66.rc3.fc11.i686 #1 SMP Thu Jan 29 14:58:12 EST 2009 i686 athlon i386 GNU/Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadu Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Może wklej tutaj plik z configiem z Yuma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 tak zapytam... nie na wyrost zabrałeś się za tą F11?? nie tak dawno pojawiła się stabilna F10 i na niej większość rzeczy śmiga oofb... a tak poza tym to wklej tutaj to o co poprosił Sadu gedit /etc/yum.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Właśnie, pozwolę sobie zasugerować - aktualnie najnowszą stabilną wersją fedory jest F10. Jeszcze minie sporo czasu, zanim F11 zostanie wydana oraz wystarczająco "dorobiona" - więc rekomendowałbym raczej ściągnięcie F10 i pracowanie na niej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikos Napisano Luty 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 wielkie dzieki za zainteresowanie [main] cachedir=/var/cache/yum keepcache=0 debuglevel=2 logfile=/var/log/yum.log exactarch=1 obsoletes=1 gpgcheck=1 plugins=1 installonly_limit=3 # This is the default, if you make this bigger yum won't see if the metadata # is newer on the remote and so you'll "gain" the bandwidth of not having to # download the new metadata and "pay" for it by yum not having correct # information. # It is esp. important, to have correct metadata, for distributions like # Fedora which don't keep old packages around. If you don't like this checking # interupting your command line usage, it's much better to have something # manually check the metadata once an hour (yum-updatesd will do this). # metadata_expire=90m # PUT YOUR REPOS HERE OR IN separate files named file.repo # in /etc/yum.repos.d PS. co do wersji - sciagłem tą bo wydawało mi sie ze ma zastosowane najnowsze rozwiazania - a w szczególności chodziło mi o dzwiek który działa prawidłowo w tej wersji - nie wiem jak w 10 ale w innych dystrybucjach nawet w najnowszym ubuntu nie miałem dzwieku - wiec gdzies tu fedora jest do przodu przed innymi , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi