Skocz do zawartości

Lxde

qmic

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie nie było zarzutem, tylko po prostu zwyczajnie z ciekawości pytałem :), nie jestem religijny w kwestii środowiska graficznego :).

Właściwie to jedyne co mi potrzebne to pasek u góry z zegarkiem i trayem i menu jak mam compiza i avant`a, tak więc LXDE idealnie się do tego celu nadaje :)

Spoko, nie odebrałem tego jako zarzutu :D Dla mnie przede wszystkim musi być w równym stopniu funkcjonalne jak i miłe dla oka. Gdybym chciał samej funkcjonalności, to bym pewnie twm lub (gdyby się dało!) CDE używał ;)

p.s. A uprzedzając - nie chce mi się spędzać niewiadomo ile czasu nad "upiększaniem" wyglądu. Albo jest OK "z pudełka" (ewentualnie kilka klików dalej) albo leci :P

• 2 weeks later...

To ja się zapytam o zarządzanie energią w LXDE i XFCE.

Nie mogłem w XFCE znaleźć niczego do rozjaśniania/ściemniania ekranu i czegos co by mi powiedziało ile W pobiera mój laptop. Na pewno jest takie narzędzi, mógłbym co prawda użyć czegoś z KDE ale to trochę niekoszerne :)

Analogiczne pytanie o LXDE.

Sprawdzałem Powertopem i mogę powiedzieć, że XFCE w porównaniu do KDE jest słabe (5x jeśli mam być dokładny) jeśli chodzi o zużycie energii ale może to była wina braku zarządzania energią.

• 4 weeks later...

Ja już zdążyłem z LXDE zrezygnować - miernik baterii musiałem ręcznie kompilować i kod przerabiać samodzielnie a mojego pecza z darem dla społeczności nikt z autorów nie chciał przyjąć (o ile żyją bo nikt nic nie odpisał) a to już woła o pomstę do nieba. Tak więc zmieniłem na XFCE za radą Arabskiego.