grzpom Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Witam, jestem świeżym użytkownikiem FC, mam problem z klientem VNC. Serwer stoi na WinXP, wszystko działa oprócz tego, że nie mogę wpisać żadnej polskiej litery oprócz "ó". Wyśietla prawidłowo, tylko nie można pisać. Trochę mi to nie na rękę, gdyż charakter mojej pracy wymaga wpisywania danych z ogonkami, a klawiatura ekranowa to półśrodek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Luty 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2009 Witam, jestem świeżym użytkownikiem FC, mam problem z klientem VNC. Serwer stoi na WinXP, wszystko działa oprócz tego, że nie mogę wpisać żadnej polskiej litery oprócz "ó". Wyśietla prawidłowo, tylko nie można pisać. Trochę mi to nie na rękę, gdyż charakter mojej pracy wymaga wpisywania danych z ogonkami, a klawiatura ekranowa to półśrodek. Pozdrawiam Jeśli używasz tsclient to w jego plikach konfiguracyjnych ~/.tsclient poszukaj linii: keyboard language:s: i zmień na: keyboard language:s:pl W opcjach vncviewer powinno być coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Luty 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2009 Rzuć okiem: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=19847 Może sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi