gruszyna Napisano Luty 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2009 Witam, Jestem współautorem projektu sToken Soft (http://soft.stoken.eu), którego zadaniem jest dostarczenie przenośnego GUI wspomagającego zarządzanie certyfikatami, listami CRL oraz nawiązywanie połączeń VPN. Interfejs użytkownika budowany jest na bazie openssl i openvpn. Całość dostępna jest na licencji GPL. Aktualnie zależy mi na zebraniu opinii dotyczących aplikacji wchodzących w skład pakietu. Jeśli więc ktoś chciałby przetestować to oprogramowanie, to będę wdzięczny za wszelkie uwagi (zwłaszcza krytyczne). Poza tym chciałbym zaproponować jego używanie podczas konfiguracji własnych sieci VPN. Pozdrawiam, Andrzej Chmielowiec, CMM Sigma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymla Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 Własnie czegoś takiego szukałem Pozostałe GUI (x-ca ,TinyCA) są mniej przejrzyste . Potestujemy zobaczymy Pierwsze wrażenie bardzo OK Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymla Napisano Marzec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2009 A mam pytanie czy z założenia nie ma możliwości w SoftAdminie w zakładce "zgłoszenie" wprowadzenia jakis polskich znaków oprócz emila ?? D się nazwać klucz z polskimi znakami np . W sumie to w końcu mamy te ł i kilka innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruszyna Napisano Maj 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2009 Niestety nie ma w tej chwili takiej możliwości (jest problem z wyświetlaniem znaków pod różnymi systemami). Co do pola e-mail, to też nie powinno tak być. Poprawimy to w kolejnej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ysio Napisano Maj 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2009 nie rozumiem po co sie z tym meczyc skoro istnieje wersja graficzna openvpn-gui na winde a na linux to chyba wersji gui nie ma potrzeby (_wogole_ → w ogóle) ORT instalowac. hmm.... a kto mi zagwarantuje ze to nie jest trojan i wlasnie botnetu nie budujesz? czy udostepniasz src? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruszyna Napisano Maj 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2009 nie rozumiem po co sie z tym meczyc skoro istnieje wersja graficzna openvpn-gui na winde a na linux to chyba wersji gui nie ma potrzeby (_wogole_ → w ogóle) ORT instalowac. hmm.... a kto mi zagwarantuje ze to nie jest trojan i wlasnie botnetu nie budujesz? czy udostepniasz src? Po pierwsze dlatego, że to GUI nie jest już utrzymywane i nie wiadomo, czy jeszcze kiedykolwiek będzie. Nikt Ci nie zagwarantuje, że to nie jest trojan. Co do botnetu, to wydaje mi się, że jest to najtrudniejszy sposób jego budowy. Tak źródła są udostępniane na licencji GPL3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi