Skocz do zawartości

Openvpn - Zarządzanie Certyfikatami I Listami Crl

gruszyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem współautorem projektu sToken Soft (http://soft.stoken.eu), którego zadaniem jest dostarczenie przenośnego GUI wspomagającego zarządzanie certyfikatami, listami CRL oraz nawiązywanie połączeń VPN. Interfejs użytkownika budowany jest na bazie openssl i openvpn. Całość dostępna jest na licencji GPL. Aktualnie zależy mi na zebraniu opinii dotyczących aplikacji wchodzących w skład pakietu. Jeśli więc ktoś chciałby przetestować to oprogramowanie, to będę wdzięczny za wszelkie uwagi (zwłaszcza krytyczne).

Poza tym chciałbym zaproponować jego używanie podczas konfiguracji własnych sieci VPN.

Pozdrawiam,

Andrzej Chmielowiec,

CMM Sigma

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

nie rozumiem

po co sie z tym meczyc skoro istnieje wersja graficzna openvpn-gui na winde

a na linux to chyba wersji gui nie ma potrzeby (_wogole_ → w ogóle) ORT instalowac.

hmm.... a kto mi zagwarantuje ze to nie jest trojan i wlasnie botnetu nie budujesz? czy udostepniasz src?

nie rozumiem

po co sie z tym meczyc skoro istnieje wersja graficzna openvpn-gui na winde

a na linux to chyba wersji gui nie ma potrzeby (_wogole_ → w ogóle) ORT instalowac.

hmm.... a kto mi zagwarantuje ze to nie jest trojan i wlasnie botnetu nie budujesz? czy udostepniasz src?

Po pierwsze dlatego, że to GUI nie jest już utrzymywane i nie wiadomo, czy jeszcze kiedykolwiek będzie.

Nikt Ci nie zagwarantuje, że to nie jest trojan. Co do botnetu, to wydaje mi się, że jest to najtrudniejszy sposób jego budowy.

Tak źródła są udostępniane na licencji GPL3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...