gk1 Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Mam takie naiwne pytanie: zainstalowałem fedore i mam tak ze po włączeniu ładuja się "X" jak to wyłączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 jest taki plik: /etc/inittab gdzie ustawiasz runlevel, ilość konsol etc. początek pliku wygląda tak: # Default runlevel. The runlevels used by RHS are: # 0 - halt (Do NOT set initdefault to this) # 1 - Single user mode # 2 - Multiuser, without NFS (The same as 3, if you do not have networking) # 3 - Full multiuser mode # 4 - unused # 5 - X11 # 6 - reboot (Do NOT set initdefault to this) # id:5:initdefault: linijka: id:5:initdefault: odpowiedzialna jest właśnie za to co ma startować po włączeniu fedorki i tak 3 - konsola, 5 - X jak chcesz konsolke na sammy początku ustaw tą linijke tak: id:3:initdefault: (możesz do tego użyć dowolnego edytora, vim, pico, edytorka z mc itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 a co bedzie jak ustawie runlevel 1 ?? wejdzie mi do konsoli ale jako root ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 a co bedzie jak ustawie runlevel 1 ?? wejdzie mi do konsoli ale jako root ?? tak, runlevel 1 jest przeznaczony dla pracy z konsola tylko dla roota (btw. haslo i tak musisz znac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankiel Napisano Listopad 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2004 A moze mi ktos powiedziec jak z X-ow mam przejsc do konsoli? Czy cos sie zmienilo czy ALT+F.. nie dziala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 A moze mi ktos powiedziec jak z X-ow mam przejsc do konsoli? Czy cos sie zmienilo czy ALT+F.. nie dziala? Jak jesteś w Xach to wciśnij CTRL+ALT+F... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi