DAREK WL. Napisano Marzec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2009 Tego posta pisze z poziomu Dreamlinuksa w ktorym nnie udalo mi sie tak ustawic lokalizacji by normalnie pisac nasze literki z ogonkami dlatego z gory przepraszam za ich brak . Mam komorke SonyEricson T280i . Z komputerem lacze ja poprzez bluetooth . Poinstalowalem rozne pakiety o nazwach ...bluetoth bluez , obex . I rzeczywiscie kopiowanie plikow w obie miedzy komorka a kompem idzie na linuksie bez problemow. Wystarczy klik prawym - wyslij do - bluetooth Nie moge jednak ani na linuksie ani na windows przegladac zawartosci komorki z poziomu komputera . W programie aplet Bluetooth opcja ; przegladaj urzadzenia JEST JASNOSZARA , NIEAKTYWNA . Windowsowe programy np Sendfile , MyPhoneExplorer czy podobne rowniez pokazuja ; nie znaleziono telefonu. Ktos mi podpowiedzial ze moj model komorki nie posiadainterfejsu do wspolpracy z programami na komputerze . Ktorys program na windzie wywalil blad PROTOKOL OBEX ERROR. Czy mam jakakolwiek szanse by na przyklad poprzez MC czy Konquerora czy Nautilusa ujrzez zawartosc komorki SE T280i . Bardzo prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Marzec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2009 Nie znam się na Sony Ericsonach, ale może mógłbyś skorzystać z kabla komórka-komputer i dodatkowo poszukać jakiegoś programu na komórkę (np: na javie), który odpala huba usb na telefonie? Ja tak często rozwiązywałem problem z łączeniem się z mojego HTC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Marzec 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2009 Jest gniazdko USB w mojej komrce ale wg instrukcji sluzy ono jedynie do podlaczania ladowarki , sluchawek przewodowych i bezprzewodowych .Nie ma ani 1 slowa o tym ze te gniadko USB moze polaczyc z komputerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2009 Niestety nie wiem, jakie są programy na Linuksa do przeglądania zawartości komórki, ale może Cię nakieruję, bo ostatnio koledze tweakowałem Sony Ericssona właśnie. Niestety soft na winde był, więc alternatyw poszukaj sam (jak znajdziesz to podaj jakieś ). Ogólnie to FAR ze specjalną wtyczką do SE, dzięki której uzyskuje się dostęp do najbardziej skrytego systemu plików w telefonie. Był jeszcze taki program do Patchowania (cóż, nazwa nie ważna, bo co program, to na inną wersje softu chociaż model ten sam). Można było wrzucać rózne patche na komórkę (np. na simlocka, albo telefon działał bez karty sim, czy wygaszacz na kod), można odtworzyć kod telefonu tym programem nawet. Cóż... tyle co wiem ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Marzec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2009 poszukaj tu SonyEricsson z tego co ja wiem ten telefon nie ma możliwości podłączenia przez USB Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi