pitbull Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Zassałem sobie rpm-y gdesklets, jednakże teraz mam coś takiego: rpm -ivh gdesklets-0.30-1.1.fc2.dag.i386.rpm ostrzeżenie: gdesklets-0.30-1.1.fc2.dag.i386.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 6b8d79e6 błąd: Niespełnione zależności: gnome-python2-gconf >= 2.0 jest wymagany przez gdesklets-0.30-1.1.fc2.dag Więc ściągam nowszą wersję i : rpm -ivh gnome-python2-gconf-2.6.0-3.i386.rpm błąd: Niespełnione zależności: gnome-python2 = 2.6.0-3 jest wymagany przez gnome-python2-gconf-2.6.0-3 Sprawdzam co mam: rpm -q gnome-python2 gnome-python2-2.0.0-4.1 Ściągam, próbuję upgrade: rpm -U gnome-python2-2.6.0-3.i386.rpm błąd: can't create transaction lock I kiszka :? Teraz jako root: rpm -U gnome-python2-2.6.0-3.i386.rpm plik /usr/lib/python2.3/site-packages/gtk-2.0/gnome/__init__.pyc z instalacji gnome-python2-2.6.0-3 jest w konflikcie z plikiem z pakietu gnome-python2-canvas-2.0.0-4.1 plik /usr/lib/python2.3/site-packages/gtk-2.0/gnome/__init__.pyo z instalacji gnome-python2-2.6.0-3 jest w konflikcie z plikiem z pakietu gnome-python2-canvas-2.0.0-4.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 A nie lepiej to zrobic przy pomocy apt+synaptic ??? samo dociagnie co potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 Ja instalowałem przez synaptica i też nie działa. Tzn. demon się odpala ale jak próbuję uruchomić jakiegoś deskleta to w logu dostaję: (gDesklets:1864new child id10994193307024661#0 [/usr/share/gdesklets/Displays/StarterBar/starterbar.display] [/usr/share/gdesklets/Displays/Clock/osXclock.display] new child id10994193322111044#0 [/usr/share/gdesklets/Displays/StarterBar/starterbar.display] :1864): Gdk-WARNING **: XID 0x800003 already known Traceback (most recent call last): File "/usr/share/gdesklets/sensor/Sensor.py", line 255, in __wrap return callback(*args) File "./StarterBar/__init__.py", line 72, in __initialize File "./StarterBar/IconSet.py", line 45, in __init__ TypeError: 'module' object is not callable To nie używam! Pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 Panowie coś chszanicie. Ja instalowałem z (_apt'a_ → apta) ORT, samo gdesklets i potem sobie ze strony gdeskletsa dociagłem displaye i działa jak złoto. Zainstalować trzeba gdesklets i gnome-python2-gconf i działa, a co do starterbar'a to nie wiem jak wcześniejsze wersje ale on wymaga jeszcze pyxdg-0.7. I czsem trzeba go przenieść z katalogu domowego do /usr/share/gdesklets/Displays Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 tez tak zrobilem i dzialal ale pamietam ze zainstalowalem z rpm skądś i nie działał... odinstalowalem i uzylem apta .. dzialalo a uruchamialem go w gui, z menu w ktorymś tam dziale powinien sie pojawic... imho SKaramba lepsza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull Napisano Listopad 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 Panowie, czyli co radzicie? apt-get install gdesklets apt-get install gnome-python2-gconf Wybaczcie, ale jestem nowy w środowisku linux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi