livka Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 Witajcie. Prosze o pomoc. Mam laptopa do ktorego dokupilam dysk zewnetrzny na USB. Zainstalowalam sterownik ktory mialam wraz z tym pudelkiem ale cos jest nie tak bo po podlaczeniu wyskakuje komunikat ze urzadzenie USB HI-SPEED podlaczono do koncentratora USB innego. Urzadzenie USB Mas Storage Device bedzie dzialac z ograniczona szybkoscia. musisz zainstalowac kontroler hosta USB HI-SPEED. I nie moge sobie z tym poradzic. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 musisz zainstalowac kontroler hosta USB HI-SPEED Pokaż co wyświetla polecenie lsmod oraz zawartość pliku /etc/modprobe.conf. Za USB 2.0 odpowiada moduł ehci-hcd. Właściwie to instalator powinien samemu to ustawić :mellow: Aha, a tak w ogóle czy Twój laptop ma kontroler USB 2.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livka Napisano Listopad 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Dzieki za odpowiedz ale jakos nic z tego nie rozumiem. Gdzie mam sprawdzic czy mam kontroler USB 2.0? Mozesz jakos jasniej to opisac moze tak jak dla typowej blondynki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Gdzie mam sprawdzic czy mam kontroler USB 2.0? W dokumentacji laptopa Jak będzie tylko USB 1.1 to niestety nie osiągniesz większej prędkości przesyłu danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Nie wiem ale może wpis w /etc/modprobe.conf alias usb-controller ehci-hcd Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi