Skocz do zawartości

Efekty Pulpitu + Biały/czarny Ekran

Lancer

Rekomendowane odpowiedzi

Po zainstalowaniu sterowników do ATI, próbowałem włączyć "Efekty pulpitu" na stworzonym w celach testowych użytkowniku. Udało się, wszystko ładnie chodziło.

Zachęcony tym że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na to że sterowniki są dobrze zainstalowane chciałem zainstalować Compiza na koncie którego używam.

Korzystając z

http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Compiz_Fusion

(glxinfo |grep direct - pomyślnie)

zainstalowałem Compiz-Fusion na KDE. Wyglądało na to że wszystko było dobrze.

Od razu po zainstalowaniu compiza (nie wiedziałem jeszcze jak go uruchomić) spróbowałem na moim koncie włączyć jeszcze te nieszczęsne efekty pulpitu... No i katastrofa.

Biały ekran, czarny ekran na przemian, jedynie kontury okien albo w ogóle całkowity zwis i nawet ctrl+alt+backspace nie pomaga.

Odziwo ten "efekt" występuje też na innych kontach m.in. na tym testowym na którym kiedyś wszystko działało. Teraz na KDE nie jestem w stanie NIC zrobić, nic cofnąć, nic wyłączyć.

Na szczęście działa GNOME.

Nie jestem pewny co spowodowało ten efekt, czy instalacja compizu czy "efekty pulpitu"

Czytałem wątek "Compiz + Biały ekran", odnistalowałem: yum remove compiz compiz-fusion i nic się nie zmieniło. W ~/ nie ma żadnych plików .compiz*... Także dlatego podejrzewam że nie jest to wina compiza...

W takim razie czy jest możliwość (z GNOME) cofnięcia ustawień, wyzerowania ustawień konta? Chociaż nie wiem czy to pomoże, skoro to się dzieje na wszystkich kontach...

Bardzo proszę o wskazówki.

PS Fedora 10, ATI HD4850.