Andrzej Orkan Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 Słuchajcie - zainstalowałem sobie pewien kompilator (taki, co pracuje w command line) i nie chce mi się za każdym razem uruchamiać go poleceniem: ./opt/intel_cc_80/bin/icc ...tylko po prostu: icc (z odpowiednimi opcjami dotyczącymi już mojego programu) Gdzie się takie coś konfigurujue? Może jest jakiś plik .conf w którym umieszcza się ścieżki do różnych aplikacji? Sorka, że o taki bzdet pytam, ale w (_linuxie_ → Linuksie) ORT dopiero raczkuję. Dzieki z góry, Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 w pliku .bash_profile mozesz dodac sciezke w zmiennej PATH albo co lepsze w tym wypadku dodac aliasa alias icc="/opt/intelCC/bin/icc" (czy jaki tam masz katalog) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Listopad 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2004 Dzieki, Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi