mieszko22 Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 witam Mam fedore 10 Zainstalowałem VNC-Server i teraz mam troszkę problemy z konfiguracją vncserver dziala mogę go wyłączyć ale nie mogę go włączyć: jeśli wydam komendę w terminalu: \etc\init.d\vncserver stop wszystko jest dobrze dostaje potwierdzenie że server został wyłączony jeśli wydam komendę w terminalu: \etc\init.d\vncserver start dostaje taki komunikat Uruchomienie Servera VNC: no Displays Configured [NIEUDANE] Rozumie trzeba ustawić sposób wyświetlania ale jak wpisywałem w pliku vi /etc/sysconfig/vncserver środowisko KDE dopisuje startkade polaczylem sie do vnc sercera ale mialem szary pulpit i trzy jakieś opcje do wybranie ale nawet jak w nie klikam nic się nie dzieje środowisko GNOME dopisuje gnome-session i ni ten sam efekt jak wyżej A mam takie pytanie dodatkowo jak dodać server VNC do autostartu żeby uruchamiał się jako usługa przy starcie systemu abym mógł wpisać haslo i usera do systemu - w jakim pliku należy dodać wpisy dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morlokus Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 uruchomić możesz przez: $ vncserver -geometry 1024x700 Z szarym pulpitem mam podobnie i jeszcze nie rozwiązałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 \etc\init.d\vncserver stop Chyba kojarzę skąd ta naleciałość z tymi ukśnikami Od chyba f11 za zdalny dostep odpowiada vino i jest dobrze zintegrowane z gnome Sorki nie zauwazylem daty i liczby wyswietlen i probuje wygrzebywać umarłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi