mieszko22 Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Witam Mam takie pytanie dotyczy dokładnie Fodory 10 chociaż to jest mało istotne w tym przypdaku Jak się łączę przez SSH za pomocą PUTTY wszystko jest w porządku ale jak odpalę MC to w tych miejscach gdzie są belki tabelki tego menagera są krzakami (coś w postaci litery "a" z daszkiem nad nią) Jak to naprawić jakie wpisy należy dodać w jakim pliku Czytałem że chodzi tu o kodowanie ale na jakie powinno być poprawne i gdzie to należy zmienić Dzięki za pomoc i czekam na podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Czytałem że chodzi tu o kodowanie ale na jakie powinno być poprawne i gdzie to należy zmienić W PuTTY. p.s. Możesz też zrobić export LC_ALL=C && mc -a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 W puttym możesz ustawić kodowanie, przeszukaj menu, translation albo encoding to się nazywało. Zmień na UTF-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko22 Napisano Marzec 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 witam Dziękuje za podpowiedzi i efekt końcowy napisze może komuś się przyda Po w klepaniu w PUTTY tego export LC_ALL=C && mc -a mogę powiedzieć że zmianę zaobserwowałem pół na pół niektóre krzaczki pozostały no ale już było lepiej następnie po zmianie kodowania w samym PUTTY W puttym możesz ustawić kodowanie, przeszukaj menu, translation albo encoding to się nazywało. Zmień na UTF-8 problem ustąpił tylko tak jak u mnie przy każdym nowym nawiązaniu połączenia przez PUTTY trzeba zmienić dane kodowanie bo jakoś nie mam możliwości zapisania tego i ustawia się zawsze na początku kodowanie domyślne dla systemu WINDOWS Dzęki za pomoc panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 tylko tak jak u mnie przy każdym nowym nawiązaniu połączenia przez PUTTY trzeba zmienić dane kodowanie bo jakoś nie mam możliwości zapisania tego i ustawia się zawsze na początku kodowanie domyślne dla systemu WINDOWS Błąd. Można zapisywać ustawienia. Ustaw wszystko co chcesz, wróć do pierwszej opcji (chyba Connections) wpisz nazwe i daj Save. Potem się połącz z daną sesją dwukrotnym kliknięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 jakoś nie mam możliwości zapisania tego Dziwne, u mnie działa Default Session -> Save Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2009 Jaki jest sens używania putty`ego pod linuxem ? Są wygodniejsze narzędzie przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2009 Jaki jest sens używania putty`ego pod linuxem ? Są wygodniejsze narzędzie przecież. Ja mam jeden Wygodne korzystanie z linii ttyS*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi