Skocz do zawartości

Problem Z Mc

mieszko22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie dotyczy dokładnie Fodory 10 chociaż to jest mało istotne w tym przypdaku

Jak się łączę przez SSH za pomocą PUTTY wszystko jest w porządku

ale jak odpalę MC to w tych miejscach gdzie są belki tabelki tego menagera są krzakami (coś w postaci litery "a" z daszkiem nad nią)

Jak to naprawić jakie wpisy należy dodać w jakim pliku

Czytałem że chodzi tu o kodowanie ale na jakie powinno być poprawne i gdzie to należy zmienić

Dzięki za pomoc i czekam na podpowiedzi

witam

Dziękuje za podpowiedzi i efekt końcowy napisze może komuś się przyda

Po w klepaniu w PUTTY tego

export LC_ALL=C && mc -a

mogę powiedzieć że zmianę zaobserwowałem pół na pół niektóre krzaczki pozostały no ale już było lepiej

następnie po zmianie kodowania w samym PUTTY

W puttym możesz ustawić kodowanie, przeszukaj menu, translation albo encoding to się nazywało. Zmień na UTF-8

problem ustąpił

tylko tak jak u mnie przy każdym nowym nawiązaniu połączenia przez PUTTY trzeba zmienić dane kodowanie bo jakoś nie mam możliwości zapisania tego i ustawia się zawsze na początku kodowanie domyślne dla systemu WINDOWS

Dzęki za pomoc panowie

tylko tak jak u mnie przy każdym nowym nawiązaniu połączenia przez PUTTY trzeba zmienić dane kodowanie bo jakoś nie mam możliwości zapisania tego i ustawia się zawsze na początku kodowanie domyślne dla systemu WINDOWS

Błąd. Można zapisywać ustawienia.

Ustaw wszystko co chcesz, wróć do pierwszej opcji (chyba Connections) wpisz nazwe i daj Save. Potem się połącz z daną sesją dwukrotnym kliknięciem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...