rabbit Napisano Kwiecień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2009 Jaki linux nadaje się najlepiej na ta konfiguracje sprzętową laptopa : Pentium 4 2,00Ghz Ati Radeon Mobility 7500 32mb Ram 768mb Dysk 20 Gb Jest to Compaq Evo N610c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2009 każdy jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabbit Napisano Kwiecień 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2009 nie każdy obsługuje ta kartę graficzna dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2009 Na N410c mam Fedorę 7. Działa. Na Twoim miejscu spróbowałbym wersji 10, i dopiero jak to nie będzie działać to np. 8. Wersję 9 omijaj z daleka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabbit Napisano Kwiecień 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2009 po instalacji sterownikow do tej karty wg poradnika byla gleba system sie nie uruchomił (wszystko zrobilem jak trzeba) chodzi oczywiście o fedora 10 , a na kubuntu 9.04 beta niemialem neta :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Kwiecień 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2009 A jaki masz net, znaczy kartę sieciową przewodową/bezprzewodową w tymże laptopie? Na KUbuntu mogło nie działać bo...beta lub brak wsparcia jeszcze albo coś źle zrobiłeś...na początku z moją kartą sieciową też było sztukowanie (kompilacja ze źródeł) a teraz wspracie jest w Fedorze, więc zanim wcisnąłem "Programy" to już mnie NetworkManager podłączył... z ATI z tego co wiem troszkę więcej cierpienia może być niż z nVidią GeForce (chyba, że mam stare info, to proszę o korektę), generalnie potrzebna Ci jest (_napewno_ → na pewno) ORT paczka yum install radeontool xorg-x11-drv-ati xorg-x11-drv-radeonhd przy czym np. xorg-x11-drv-ati możesz już mieć zainstalowane wcześniej więc się nie zrażaj, że nie zainstaluje trzech paczek tylko więcej/mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabbit Napisano Kwiecień 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2009 net to netia rodzielona przez router pentagramu , działałem na mandrivie 2 lata na karcie geforce fx 5200 i bylo spoko ale z ta to poprostu masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Kwiecień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2009 Aaa jak router jest to nie ma problemu...zakładam, że masz połączenie kabelkiem RJ-45 (tak ten sieciowy) Możesz skorzystać z NetworkManager'a albo z system-config-network choć ponoć obie te metody są trochę stare, to u mnie NetworkManager działa praktycznie idealnie z grafiką nie powinno być problemów po zainstalowaniu powyższego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi