Arabski Napisano Kwiecień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2009 Mieszkam w UK dwa lata i Polskiego prawie nie używam. Że tak spytam bezczelnie - Kogo to? Arabski: Nie znalazło. Kolego, robisz debila ze mnie czy z siebie? [root@charon ~]# uname -a Linux charon 2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686 #1 SMP Mon Mar 23 23:37:54 EDT 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux [root@charon ~]# yum search vnc Loaded plugins: fastestmirror, refresh-packagekit Loading mirror speeds from cached hostfile * fedora: sunsite.icm.edu.pl * rpmfusion-free-updates: ftp.icm.edu.pl * rpmfusion-nonfree-updates: ftp.icm.edu.pl * rpmfusion-free: ftp.icm.edu.pl * rpmfusion-nonfree: ftp.icm.edu.pl * fusion: www.dfm.uninsubria.it * updates: sunsite.icm.edu.pl ======================================================== Matched: vnc ======================================================== kdenetwork.i386 : K Desktop Environment - Network Applications conspy.i386 : Remote control for text mode virtual consoles gnome-rdp.i386 : Remote Desktop Protocol client for the GNOME desktop environment gtk-vnc.i386 : A GTK widget for VNC clients gtk-vnc-devel.i386 : Libraries, includes, etc. to compile with the gtk-vnc library gtk-vnc-python.i386 : Python bindings for the gtk-vnc library libvncserver.i386 : Library to make writing a vnc server easy libvncserver-devel.i386 : Development files for libvncserver mingw32-gtk-vnc.noarch : MinGW Windows port of VNC client GTK widget netbeans-svnclientadapter.noarch : Subversion Client Adapter pyvnc2swf.noarch : Vnc screen recorder svncpp.i386 : C++ bindings for the Subversion client library svncpp-devel.i386 : Development resources for the 'svncpp' library tsclient.i386 : Client for VNC and Windows Terminal Server vinagre.i386 : VNC client for the GNOME desktop vino.i386 : A remote desktop system for GNOME virt-viewer.i386 : Virtual Machine Viewer vnc.i386 : A remote display system vnc-libs.i386 : VNC Remote framebuffer libraries vnc-ltsp-config.noarch : Easy Enabler of VNC remote LTSP desktops vnc-reflector.i386 : A specialized, multiplexing vnc proxy server vnc-server.i386 : A VNC server x2vnc.i386 : Dual screen hack for VNC xenwatch.i386 : Virtualization utilities, mostly for Xen xorg-x11-server-source.i386 : Xserver source code required to build VNC server (Xvnc) xwnc.i386 : Mix of Xvnc and XDarwin with improved protocol [root@charon ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ysio Napisano Kwiecień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2009 Jak mogę zrobić zdalny pulpit do komputera z Fedorą za mną (no za mną i trochę w lewo )? Szukałem w sieci, ale nic z tego co znalazłem nie zrozumiałem. Długo. http://www.youtube.com/watch?v=Ey4ICHyeF8Q - wersja nie wymagająca zrozumienia http://www.cs.caltech.edu/courses/cs11/misc/xwindows.html - wersja wymagająca zrozumienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2009 Arabski: Dobra, ślepy jestem, potrzebuje mocniejszych okularów, sorka. To mi wypluło: ================================= Matched: vnc ================================= kdenetwork.i386 : K Desktop Environment - Network Applications conspy.i386 : Remote control for text mode virtual consoles gnome-rdp.i386 : Remote Desktop Protocol client for the GNOME desktop : environment gtk-vnc.i386 : A GTK widget for VNC clients gtk-vnc-devel.i386 : Libraries, includes, etc. to compile with the gtk-vnc : library gtk-vnc-python.i386 : Python bindings for the gtk-vnc library libvncserver.i386 : Library to make writing a vnc server easy libvncserver-devel.i386 : Development files for libvncserver mingw32-gtk-vnc.noarch : MinGW Windows port of VNC client GTK widget netbeans-svnclientadapter.noarch : Subversion Client Adapter pyvnc2swf.noarch : Vnc screen recorder svncpp.i386 : C++ bindings for the Subversion client library svncpp-devel.i386 : Development resources for the 'svncpp' library tsclient.i386 : Client for VNC and Windows Terminal Server vinagre.i386 : VNC client for the GNOME desktop vino.i386 : A remote desktop system for GNOME virt-viewer.i386 : Virtual Machine Viewer vnc.i386 : A remote display system vnc-libs.i386 : VNC Remote framebuffer libraries vnc-ltsp-config.noarch : Easy Enabler of VNC remote LTSP desktops vnc-reflector.i386 : A specialized, multiplexing vnc proxy server vnc-server.i386 : A VNC server x2vnc.i386 : Dual screen hack for VNC xenwatch.i386 : Virtualization utilities, mostly for Xen xorg-x11-server-source.i386 : Xserver source code required to build VNC server : (Xvnc) xwnc.i386 : Mix of Xvnc and XDarwin with improved protocol Spróbuje je wszystkie zainstalować. ysio: Dzięki za link, popróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2009 96th na kompie do którego chcesz się dostać będziesz potrzebował pakietu vnc-server. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2009 [bartek@charon ~]$ yum info vnc Loaded plugins: fastestmirror, refresh-packagekit Installed Packages Name : vnc Arch : i386 Version : 4.1.3 Release : 1.fc10 Size : 155 k Repo : installed Summary : A remote display system URL : http://www.realvnc.com License : GPLv2 Description: Virtual Network Computing (VNC) is a remote display system which : allows you to view a computing 'desktop' environment not only on the : machine where it is running, but from anywhere on the Internet and : from a wide variety of machine architectures. This package contains a : client which will allow you to connect to other desktops running a VNC : server. Z mojej strony <EOT> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2009 Mam VNC-Server i go nawet skonfigurowałem ^^ VNC też mam ^^ Serwery włączone na obu komputerach, skonfigurowane i włączają się na starcie (http://www.g-loaded.eu/2005/11/10/configure-vnc-server-in-fedora/) Komputer przez vinagre widzi siebie, a laptop siebie nie. Laptop komputera nie, ani komputer laptopa. Laptop łączy sie przez sieć bezprzewodową; kompter ethernet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Kwiecień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2009 Mam VNC-Server i go nawet skonfigurowałem ^^ VNC też mam ^^ Serwery włączone na obu komputerach, skonfigurowane i włączają się na starcie (http://www.g-loaded.eu/2005/11/10/configure-vnc-server-in-fedora/) Komputer przez vinagre widzi siebie, a laptop siebie nie. Laptop komputera nie, ani komputer laptopa. Laptop łączy sie przez sieć bezprzewodową; kompter ethernet. sprawdź firewall - pootwieraj porty 5900 tcp dla vnc, ew 5800 tcp dla przeglądarki z javą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Mogę go poprostu na tą sesje wyłączyć? I jak zadziała to potem ustawić tak jak mówisz? Wyłączyłem. Widze na laptopie w vinagre komputer ale jak klikne dwa razy to pisze "Połączenie z komputerem 'server' zostało zamknięte". EDIT: Jak lącze się z Windowsem to to samo się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi