Zagiewa Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Witam. Zainstalowalem sobie screenlets i smiga fajnie ale nie mam pojecia jak zrobic zeby po wylogowaniu czy po ponownym wlaczeniu kompa wlanczal sie automatycznie wraz z apletami ktore wczesniej wyciagnolem na pulpit. Jest w programie taka funkcja: auto start on login i zaznaczam ja ale po ponownym wlaczeniu kompa czy przelogowaniu niedosc ze program sie nie wlancza to jeszcze ospcja jest wylaczona wiecie jak sobie z tym poradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Witam. Zainstalowalem sobie screenlets i smiga fajnie ale nie mam pojecia jak zrobic zeby po wylogowaniu czy po ponownym wlaczeniu kompa wlanczal sie automatycznie wraz z apletami ktore wczesniej wyciagnolem na pulpit. Jest w programie taka funkcja: auto start on login i zaznaczam ja ale po ponownym wlaczeniu kompa czy przelogowaniu niedosc ze program sie nie wlancza to jeszcze ospcja jest wylaczona wiecie jak sobie z tym poradzic? http://www.screenlets.org/index.php/FAQ#Ho...when_I_login.3F Jak napiszesz 100 razy poprawnie "wlanczal", "wyciagnolem" oraz nauczysz się pisowni nie z innymi częściami mowy: http://www.wsp.krakow.pl/ibe/websites/czescimowy/nie.html To podam link do tłumaczenia bo zakładam że z angielskim równie cienko u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Kwiecień 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 qmic - tak sie sklada ze naleze do tego nieszczesnego grona posiadaczy dysleksji przez co nie dziw sie moim brakom w prawidlowej ort. A co do jezyka angielskiego to zaskocze Cie bo u mnie z nim bardzo dobrze. a wracajac do tematu to Twoja podpowiedz nie wiele mi dala bo pierwsze co zrobilem to wszedlem na strone programu i szukalem odpowiedzi ale o to co otrzymalem... jak pisalem wczesniej zaznaczenie opcji auto start on login nie dziala a gdy dodam program do sesji to fakt uruchamia sie program ale aplety juz nie :/ dlatego pytanie jak zrobic zeby po zalogowaniu uruchamialy sie aplety a nie program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 tak sie sklada ze naleze do tego nieszczesnego grona posiadaczy dysleksji przez co nie dziw sie moim brakom w prawidlowej ort Sorry za oftopic, ale normalnie ziemniaki mi w piwnicy gniją jak słyszę takie bzdury. Powyższy cytat należałoby przetłumaczyć "z polskiego na nasze": Jestem leniem śmierdzącym i nie chciało mi się czytać lektur w szkole. Lepiej było pójść na łatwiznę i załatwić sobie papierek p.s. Proszę się nie silić na odpowiedzi na ten post. Nie oczekuję takowych i nie mam zamiaru na nie odpisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 Nie wiem kto Ci tą dysleksję diagnozował ale z tego co widzę to nie wykazujesz tych cech które są dla tej choroby specyficzne. Jakbyś ją naprawdę miał to objawiałoby się to także problemami w czytaniu, z Twojej wypowiedzi natomiast wynika że jesteś leniem jedynie . Jak też mówisz z angielskim u Ciebie dobrze co tylko potwierdza moje zdanie. Poza tym orzeczenie o dysleksji nie jest wydawane bezterminowo, oraz są dostępne wtyczki do Firefoxa pozwalające sprawdzanie wypowiedzi w trakcie pisania, tak więc, nie dość że tłumaczysz lenistwo dysleksją to jeszcze na dodatek jesteś zbyt leniwy aby zainstalować chociaż wtyczkę która by Ci pomogła z "chorobą". Tyle offtopicu Zainstalowałem i Sprawdziłem (ZiS) - przywraca mi ustawienia jak uruchomię poleceniem python -u /usr/share/screenlets/Calc/CalcScreenlet.py default Tak więc analogicznie trzeba zmienić ~/.confg/autostart/screenlets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Kwiecień 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2009 co do mojej dysleksji to zostala ona wykryta o ile moge tak to nazwa jeszcze w podstawowce i mialem zaswiadczenie na czas trwania szkoly podst. pozniej nie ubiegalem sie o zalatwianie tych papierow, nawet przed przystapieniem do matury - nie chcialem. Jesli chodzi o objawy to moga byc rozne i wcale nie musze wystepowac wszystkie. Bo jednym z objawow dysleksji jest np. problem z zapamietywaniem szczegolow - czego ja nigdy nie mialem. Juz nie popelniam az tak duzej ilosci bledow jak kiedys w dziecinstwie i byc moze na chwile obecna nie dostal bym takiego zaswiadczenia ale nadal zdaza mi sie popelniac bledy ort. czy int. Moze bledem jest ze wciaz zaslaniam sie dysleksja z dziecinstwa gdy tylko popelnie jakis blad ale nie jestem leniem, nie czuje sie leniem choc humanista nigdy nie bede Co do wtyczki przyznam ze nie wiedzialem o niej ale z ciekawosci ja sprawdze. qmic - nie do konca Cie rozumiem. Gdy dodam do sesji polecenie, ktore mi podales: python -u /usr/share/screenlets/Calc/CalcScreenlet.py default to przypuszczam ze zadziala, ale jesli na pulpicie mialo by byc kilka tych apletow to automatycznie musial bym dodac wiecej takich polecen co nie wiem czy jest dobrym rozwiazaniem? przegladalem katalog ~/.confg/autostart/screenlets ale nie znalazlem pliku, ktory moglbym edytowac wpisujac te polecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2009 qmic - nie do konca Cie rozumiem. Gdy dodam do sesji polecenie, ktore mi podales: python -u /usr/share/screenlets/Calc/CalcScreenlet.py default to przypuszczam ze zadziala, ale jesli na pulpicie mialo by byc kilka tych apletow to automatycznie musial bym dodac wiecej takich polecen co nie wiem czy jest dobrym rozwiazaniem? przegladalem katalog ~/.confg/autostart/screenlets ale nie znalazlem pliku, ktory moglbym edytowac wpisujac te polecenie. Klikając na każdy screenlets z osoba w screenlets-managerze musisz zaznaczyć opcję automatycznego startu, program nie zapamiętuje uruchomionych screenletów, tylko te które zostały zaznaczone do uruchomienia na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi