vip13 Napisano Listopad 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 witam! mam problem z instalacja gnugadu. Otwieram konsole i wpisuje: tar -zxvf gg2-2.2.1.tar.gz potem cd gg2-2.2.1 i ./configure i tu jest maly problem bo po zrobieniu wszytkiego na samym koncu pokazuje mi No package 'gtk+-2.0' found configure: error: dlaczego nie ma tej paczki w archiwum przeciez powinna byc, a jesli nie to gdzie moge ja pobrac (lub dobre archiwum) Sciagalem z gnugadu.org Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 Musisz sciągnąć sobie GTK+ The GIMP ToolKit (GTK+), a library for creating GUIs for X. Najlepiej zrobic to apt + synaptic wpisujac szukaj gtk+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 przez (_yum'a_ → yuma) ORT nie da rady? bo apt nie mam zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 a probiren yum install gtk+ powinno pojść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 zainstalowal ale nic nie dalo rady caly czas ten sam blad przy ./configure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2004 gtk+devel zainstaluj !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2004 A czemu nie z paczek? http://gadu.gnu.pl I tam jest takie cos pobierz gdzie znajdują się paczki dla fedory, wystarczy pobrać i zainstalować poleceniem #rpm -ivh gg2* i działa jak złoto Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi