(BigFan)! Napisano Kwiecień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2009 witam, chciałbym zrezygnować z tandemu login+hasło na rzecz silnego uwierzytelniania za pomocą karty elektronicznej. Posiadam zestaw Certum Standard (karta elektroniczna Philips Smart MX + czytnik ACR38). Ogólnie w mojej Fedorze 8 czytnik jak i karta są rozpoznane tj. mam dostęp do karty i moge ją czytać za pomocą PCSC lite. "lsusb" poprawnie rozpoznaje czytnik, podobnie "lshw". Super. Jednak aby spełnić moje zadanie muszę zrobic tzw. enrollement karty w Smart Card Manager,ale ten nie ma ochoty wykryć mojej karty... Wyświetla się to: SMART CARD DIAGNOSTICS REPORT ***Software Version Information*** Smart Card Manager Version: 1.0.1-7.fc8 System Versions: mozilla/5.0 (x11; u; linux i686; en-us; rv:1.8.0.4) gecko/20070830 ***Active Smart Card Details*** [b]Number of Smart Cards Detected: 0[/b] ***Smart Card Activity*** [?>ro, 29 kwi 2009, 01:20:05] NSS system intialized successfully! [?>ro, 29 kwi 2009, 01:37:46] NSS system intialized successfully! [?>ro, 29 kwi 2009, 13:09:22] NSS system intialized successfully! [?>ro, 29 kwi 2009, 17:46:02] NSS system intialized successfully! czy ma ktoś z Was jakieś doswiadczenia ze smart cardami? a moze powinienem inaczej podejść do tej kwestii :?: Ps. próbowałem nawet wkładać moją karte bankomatową oraz legitymację studencką Nic to nie zmienia... ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi