maciejus Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 Ponieważ ktoś opisał już swój problem - identyczny jak ja mam - tutaj: http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=61954 i nie dostał rozwiązania, powtórzę tylko najważniejsze kwestie. Mogę słuchać muzyki, mp3 i oglądać filmy - dźwięk jest, nie mogę nagrywać i korzystać ze skype. Laptop: Gateway mt6840. To moja 5 dystrybucja i problem ten sam, pod windowsem działa. Przechwytywanie audio mam na alsa ustawione, reszta automatycznie, tak czy siak wiesza mi się podczas testowania dźwięku w ustawieniach, wiesza się też rejestrator, dostaję taki błąd: gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat: Could not open resource for writing. Nie można utworzyć testowego łańcucha procesów dla: gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat (podaję dwie wersje językowe żeby łatwiej było mi pomóc - u mnie oczywiście jest po polsku) Proszę o poważne odpowiedzi gdyż: wszystkie suwaki mam podgłośnione, próbowałem wszystkich ustawień, mikrofon jest sprawny (sprawdzany na windzie). Dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi