Scorpion Napisano Maj 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2009 Probując podniesc interfejs dostaję komunikat RTNETLINK answers: File exists Google ma tego strasznie duzo, ale nic z tego nie dziala Chcialem przeinstalowac sterownik, ale nie moge go znalesc nawet na stronie realteka zrobilem rmmod i modporbe jeszcze raz ale nie smiga lspci pokazuje RTL-8139/8139C/8139C+ Kernel driver in use: 8139too Kernel modules: 8139too, 8139cp wszystko na poczatku dzialalo, ale nie uzywalem eth0 od dluzszego czasu, tylko wirelessa (wiec update byl instalowany) Moze to od update, nie wiem. Nie chce reinstalki systemu robic bo dobrze dziala, oprocz tego eth0 Fedora 8 jadro 2.6.23.1-42 Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Maj 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2009 A moze by tak najpierw poszukac na forum? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...rt=#entry112954 Jezeli to nie pomoze to moze http://www.linuxquestions.org/questions/li...n-rhel5-710766/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2009 Nie chce reinstalki systemu robic bo dobrze dziala, oprocz tego eth0 Fedora 8 jadro 2.6.23.1-42 Raczej ja bym zaczął od updatu... właściwie reinstalki do wersji 10, albo lepiej bym poczekał na F11... Instalacja wszystkiego od nowa to jakaś godzina/dwie a nie boli i pakiety są aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Maj 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2009 Raczej ja bym zaczął od updatu... właściwie reinstalki do wersji 10, albo lepiej bym poczekał na F11... Nie kuś go do złego, potem będzie miał do Ciebie pretensje, że nie działa Ja bym tam F8 nie ruszał na razie jeżeli nie jest to naprawdę konieczne, poczekałbym miesiąc dwa po premierze F11, aż zdążą trochę bugów naprawić. Natomiast zgadzam się, że jak już robić, to nie ma co robić update tylko reinstall, po update z reguły są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi