linux_amator Napisano Czerwiec 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 Witam, Poszukuję odpowiednika programów Windowsowych do wypalania płytek z formatu Divix na DVD. Pod Windowsem stosowałem ConvertXtoDvd, uprzednio sprawdzajac ilosc klatek w filmie aplikacją Gspot, oraz konwertujac napisy do formatu srt, programem Subedit player. Czy sa jakies odpowiedniki tych programow, a najlepiej jeden pakiet, za pomoca ktorego mozna z formatu Divix wypalić plyte DVD ? Ja na Fedorze używam do wypalania płyt Brasero, ale nie widzę tutaj takich opcji. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Czerwiec 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 Sprobuj "DeVeDe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linux_amator Napisano Czerwiec 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 Dzieki Tylko tutaj widze jest opcja "dodaj napisy" - wystarczy mu wrzucic sam plik tekstowy i on skonwertuje to do srt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Czerwiec 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 A próbowałeś czy te programy windozowe nie pójdą pod WINE? Jak ostatnim razem coś robiłem z DVD to użyłem programu windowsowego pod wine, a potem tylko wypaliłem k3b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linux_amator Napisano Czerwiec 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2009 Wine sie mija z celem - to juz lepiej odpalic sobie Windowsa i tam te programy Mam zainstalowane (chyba jak wiekszosc) i Linuksa i Windowsa, wiec szukam jakis programow pod Linuksa, zeby nie musiec sie co chwile przelaczac. Mozna przeciez WIndowsa postawic na Virtual Boxie - to też rozwiązanie, ale mnie chodzi o coś czysto Linuksowego - to DeVeDe wydaje się być rozsądne. Ktoś testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi