Amas Napisano Czerwiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Witajcie. Jestem użytkownikiem Fedory 11 od 2 dni. System wywarł na mnie pozytywne wrażenie, ale dzisiaj po uruchomieniu nie działa mi montowanie partycji. Oprócz tej z systemem posiadam 3 inne partycje. 2 na ext4 i jedna NTFS. Do tej pory wszystko montowało się pięknie, a teraz, gdy wybieram z opcji "Zamontuj wolumin" nic się nie dzieje... Proszę o pomoc i wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Czerwiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Fedora montuje partycje automatycznie więc montowanie ręczne powinno być zbędne. Spróbuj uruchomić katalog domowy w przeglądarce klikając prawym i otwórz w przeglądarce. Po lewej stronie powinny się wyświetlić Twoje partycje. Kliknij na nie i jeśli będzie to konieczne to wpisz hasło i już powinieneś mieć do nich dostęp przynajmniej do następnego uruchomienia komputera. Jeśli to nie pomoże to być może jakoś przez przypadek musiałeś je odmontować na stałe ale najpierw spróbuj to z przeglądarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amas Napisano Czerwiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Niestety, nie mogę się do nich dostać, żaden błąd się nie wyświetla, a mimo to nie działa. Dodam jeszcze, że katalog /media mam pusty, a katalog /etc/fstab w ogóle nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Czerwiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Jeśli gdzieś przepadł to stwórz go i dodaj odpowiednie linijki. U mnie fstab wygląda tak: # # /etc/fstab # Created by anaconda on Wed Jun 10 17:12:06 2009 # # Accessible filesystems, by reference, are maintained under '/dev/disk' # See man pages fstab(5), findfs(8), mount(8) and/or vol_id(8) for more info # UUID=76233d2c-1d24-4ce6-9238-8d848311a1e1 /boot ext3 defaults 1 2 /dev/mapper/vg_zagiewa-lv_root / ext4 defaults 1 1 /dev/mapper/vg_zagiewa-lv_swap swap swap defaults 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 Spróbuj go jakoś przerobić ew. stwórz własny to powinno wystarczyć i nie zapomnij stworzyć katalogi partycji które chcesz zamontować w katalogu /media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amas Napisano Czerwiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2009 Ok, mam i niestety dalej nic... UUID=ec6abaee-1cc6-4d98-adc7-86be1b88e11d /boot ext3 defaults 1 2 /dev/mapper/vg_amas-lv_root / ext4 defaults 1 1 /dev/mapper/vg_amas-lv_swap swap swap defaults 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 EDIT: O! już wiem, na czym rzecz polega Teraz mój fstab wygląda tak: UUID=ec6abaee-1cc6-4d98-adc7-86be1b88e11d /boot ext3 defaults 1 2 /dev/mapper/vg_amas-lv_root / ext4 defaults 1 1 /dev/mapper/vg_amas-lv_swap swap swap defaults 0 0 /dev/sda1 /media/sda1 auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 /dev/sda2 /media/sda2 auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 /dev/sda3 /media/sda3 ext4 defaults 1 2 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 no i wszystko gra, partycje się ładnie montują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi