lukas333 Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Witam, Mam problem ze stworzeniem wykresu z wykładnika Hursta. Przez toolboxa ładuje dodatek do hursta, następnie wpisuje: x=read('./demos/wig',-1,40000); {oczywiście mam plik w w folderze demos z danymi giełdowymi z których staram się zrobić wykres} ii=1:100; [H,iRS,RS]=rs_h(x,ii); Niestety wyskakuje mi komunikat " PolylineLineDrawerJoGL::drawPolyline: No more memory. Czy może mi ktoś pomóc w tym temacie. Potrzebuje tego do pracy licencjackiej i zaczyna się ciśnienie z terminem więc proszę pilnie o pomoc A może ktoś podpowie mi w jakim innym programie mogę zrobić wykres z wykładnika Hursta - dane mam zapisane w pliku .txt Wykorzystałem już do tego Hurst.exe i LMA. Potrzebuję jeszcze jednego programu do porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 A może ktoś podpowie mi w jakim innym programie mogę zrobić wykres z ...zawsze obok Scilab wymienia się jeszcze Octave (oba jako alternatywa Matlaba). Jest w repo ładna nakładka na to drugie: QtOctave. Nie wiem co to za wykładnik (a powinienem? ;P ) ale jak masz w pliku dane to możesz użyć po prostu gnuplot (najprościej, sprawdź dema na stronie programu). Nigdy nie miałem okazji pobawić się też Maxima, LabPlot, SciGraphica, QtiPlot (taki odpowiednik windowsowego Origin), SciDAVis i troche wysłużone Xmgrace (grace) * narzędzia do wizualizacji danych (art z IBM) to tak najprościej, bo dla osób z większą ilością czasu i zacięciem programistycznym, lista robi się znacznie dłuższa np. co to jest GNU R, ROOT z CERN, itp. Tyle mi przyszło do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi