Gość Napisano Styczeń 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2004 Mam problem z instalacją fedory. Mam zrobiony raid 0 pod partycje do WinXP ale przy instalacji Fedory muszę wszystko usunś z dysku. Czy można to jakość obeść bez konieczności usuwania istniejącej partycji w raidzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano Styczeń 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2004 Ten raid to z biosa czy wolumen dynamiczny? Jeżeli wolumen to mozna zmienic jego rozmiar ew jeden z dyskow calkiem z niego odłączyc, zmienic rozmiar partycji, potem czesc która przeznaczamy na fedore zostawic w spokoju a reszte dodac z powrotem do wolumenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2004 Raid znajduje się na płycie gł. kontrolowany z biosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano Styczeń 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2004 No to tak zwana kicha. Nie mam nawet pomysłu jak to obejsc. BTW dokumentacja (_linuxa_ → Linuksa) ORT dosyć wyraźnie zaleca NIE korzystanie z tych wynalazków. Sugerowanie jest używanie LVM/RAID zawartych w systemie. Z doświadczenia mogę dodać, że jest w tym sporo racji i moim zdaniem sa to bardzo wydajne i stabilne co najwazniejsze systemy. Przy okazji niejako korzystając z LVM mamy mozliwość dynamicznego zarządzania powierznia dysku w czasie pracy sytemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi