hello_world Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Co prawda dzisiaj duzo sie pisze na forum o Apache ale nie chcę się podlaczać z tematem poniewaz jest zgoła inny. Mam lokalnie postawiony serwer Apache na f11, selinux=0, zapore iptables -F, php zainstalowane, mysql zainstalowane w mysql utworzony user do polaczen spoza lokalnego hosta, i Lokalnie mogę sobie wszystko pieknie przegladać a na innym hoscie w sieci lokalnej strony statyczne wszystko ladnie wyswietla, a przy dynamicznych (seredipity) wyswietla mi ale bez stylów, a (openboo) (_wogole_ → w ogóle) ORT nie chce widzieć i standardowy komunikat ze nie moze znalezc pliku? Uprawnienia do tych katalogow są chown -R apache:apache opengoo/ i tak samo serendipity(ten katalog ma jeszcze dodatkowo wszystko na 777) Blokada, brak pomysłu. Czy ktoś z forumowiczów miał coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Odwołania do plików porobione pewnie przez localhost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Czerwiec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 @qmic mógłbyś dopowiedzieć coś wiecej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 tzn. są odwołania typu http://localhost zamiast http://mojserwer.pl (lub po IP) przy czym w niektórych miejscach nazwa localhost pozostaje (np. przy odwołaniu do lokalnej bazy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 OK ale czy to jest wynik jakiegoś cache np bazy lub serwera www. Dobrze w takim razie gdzie lezy bląd aby go nie powielać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 najprościej zajrzeć w źródło strony (Ctrl+U w firefox) i zobaczyć co za odwołania ta strona próbuje robić, sprawdzać czy jakieś bzdury w samych linkach się nie generują, a potem po sznurku do kłębka. Zawsze też można ustawić wszędzie na sztywno nazwaserwera.pl i krok po kroczku sprawdzać co można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Ok problem rozwiazany. Okazalo sie ze opengo ma taki plik configuracyjny /var/www/html/opengoo/config/config.php w którym są zapisane stale no i jak byk Kod define('ROOT_URL', 'http://localhost/opengoo'); no i to powodowało problemy Przecież to sa aplikacje dynamiczne i mogą poprostu czasami uzywać stałych ,zmiennych itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 heh, ja się dokładnie tak samo przejechałem za pierwszym razem na wordpresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi