Skocz do zawartości

Apache Nie Wyswietla W Sieci Stron

hello_world

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda dzisiaj duzo sie pisze na forum o Apache ale nie chcę się podlaczać z tematem poniewaz jest zgoła inny.

Mam lokalnie postawiony serwer Apache na f11, selinux=0, zapore iptables -F, php zainstalowane, mysql zainstalowane w mysql utworzony user do polaczen spoza lokalnego hosta, i

Lokalnie mogę sobie wszystko pieknie przegladać a na innym hoscie w sieci lokalnej strony statyczne wszystko ladnie wyswietla, a przy dynamicznych (seredipity) wyswietla mi ale bez stylów, a (openboo) (_wogole_ → w ogóle) ORT nie chce widzieć i standardowy komunikat ze nie moze znalezc pliku? Uprawnienia do tych katalogow są chown -R apache:apache opengoo/ i tak samo serendipity(ten katalog ma jeszcze dodatkowo wszystko na 777)

Blokada, brak pomysłu. Czy ktoś z forumowiczów miał coś podobnego?

najprościej zajrzeć w źródło strony (Ctrl+U w firefox) i zobaczyć co za odwołania ta strona próbuje robić, sprawdzać czy jakieś bzdury w samych linkach się nie generują, a potem po sznurku do kłębka. Zawsze też można ustawić wszędzie na sztywno nazwaserwera.pl i krok po kroczku sprawdzać co można.

Ok problem rozwiazany. Okazalo sie ze opengo ma taki plik configuracyjny /var/www/html/opengoo/config/config.php w którym są zapisane stale no i jak byk

Kod

define('ROOT_URL', 'http://localhost/opengoo');

no i to powodowało problemy

Przecież to sa aplikacje dynamiczne i mogą poprostu czasami uzywać stałych ,zmiennych itp :wacko: