Skocz do zawartości

Wieszanie Się D-link Dsl-2740b

Tom:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Po nocnym ściąganiu plików torrent na routerze D-Link DSL-2740B muszę go czasami zrestartować bo blokuj mi się przeglądanie stron oraz odbieranie poczty przez klienta ale torrenty oraz komunikator KK nadal pracują bez zarzutu.

Jak mogę temu zaradzić?

nie sadzisz ze to raczej problem jakosci routera? a u siebie tez mam ten problem w swoim routerze, dlatego rozwazam zmiane na jakies urzadzonko embedded typu sokeris. zdaje sie ze w firewallu urzadzenia wtedy mozna ustawic zeby wysylal ci wychodzace potwierdzenia ACK nawet jak jest lacze bardzo obciazone (zdaje sie ze to chodzi o ustawienie kolejek na firewallu - to w drozszych urzadzeniach/wlasnej roboty/linksysach wrt). poza tym jakiego klienta uzywasz? wylaczyles DHT ? ew moze sie jeszcze bufor routera zapychac i wymagany jest czasowy restart. uaktualniales firmware ?

Mam najnowszy firmware mam. Na ale (kurde!) wydałem około 300 zł na niego i takiego ba...sa kupiłem? Średnia półka sprzętowa... No może to nie Cisco... A co jest godnego do wzięcia z WLAN do domowe sieci?

nie sadzisz ze to raczej problem jakosci routera?
Raczej :angry:

embedded typu sokeris.
Możesz przybliżyć ten temat bo o tym nie czytałem

ACK
Przydatna opcja ale nie musi być

poza tym jakiego klienta uzywasz?
KTorrent, Klient BitTorrent Transmission, pobieranie plików przez FF

wylaczyles DHT ?
Nie mam tej opcji

nie sadzisz ze to raczej problem jakosci routera? a u siebie tez mam ten problem w swoim routerze, dlatego rozwazam zmiane na jakies urzadzonko embedded typu sokeris. zdaje sie ze w firewallu urzadzenia wtedy mozna ustawic zeby wysylal ci wychodzace potwierdzenia ACK nawet jak jest lacze bardzo obciazone (zdaje sie ze to chodzi o ustawienie kolejek na firewallu - to w drozszych urzadzeniach/wlasnej roboty/linksysach wrt). poza tym jakiego klienta uzywasz? wylaczyles DHT ? ew moze sie jeszcze bufor routera zapychac i wymagany jest czasowy restart. uaktualniales firmware ?

uaktualniales firmware ?

Najnowszy