Orzel93 Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 Witam Otóż mój problem polega na tym, że wyżej wymieniona wersja thunderbirda, nie pobiera wiadomości z konta gmail. Operacja pobierania zatrzymuje się w momęcie, gdy w lewym dolnym rogu, pojawia się napis "połączono z pop.gmail.com...". Konto konfigurowałem za pomocą tej strony http://forum.dobreprogramy.pl/konfiguracja...il-t213716.html w wersji 2.0 wszystko działało bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 Wersja 3.0 po aktualizacji niepoprawnie ustawia szyfrowanie i porty, zapewne to z tym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 wylaczyles pole 'secure authentication' w ustawieniach popa i smtp ? poza tym nowy thunderbird ma mozliwosc automatycznej konfiguracji konta gmaila. wystarczy wybrac z dostepnych opcji przy tworzeniu konta w programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 Wersja 3.0 po aktualizacji niepoprawnie ustawia szyfrowanie i porty, zapewne to z tym problem to fakt same mi się zmieniają wylaczyles pole 'secure authentication' w ustawieniach popa i smtp ? poza tym nowy thunderbird ma mozliwosc automatycznej konfiguracji konta gmaila. wystarczy wybrac z dostepnych opcji przy tworzeniu konta w programie. no thunderbird3 nie ma takiej możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2009 a to dobre bo ja mam thunderbirda 3 b2 i u mnie to jest. jak chcesz to Ci screeny podesle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2009 no to dajesz w wersji windowsowe też nie mam ale w wersji 2.6 na windowsie była ta opcja ja widać ja nie mam tej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2009 moze jakies problemyz profilem thunderbirda? sproboj przeinstalowac. File -> New -> Account Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2009 nadal nic a jak instalowałeś?? z repozytorium czy ściągnołeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2009 z repozytorium rzecz jasna. po co sciagac i kombinowac jak jest normalnie dostepne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczko Napisano Lipiec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2009 U mnie też nie ma opcji konfiguracji konta w Gmail. Być może jest to przypadłość polskiej wersji językowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 U mnie też nie ma opcji konfiguracji konta w Gmail. Być może jest to przypadłość polskiej wersji językowej. może właśnie to jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 a jak zainstalować wersje anglojęzyczną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 nie ma wersji anglojezycznej. standardowo w repozytorium masz wersje wielojezyczna. jezyk ustawiasz w dodatkach. na przyszlosc nie pisz posta pod postem - edytuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Lipiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 dzięki zmieniłem język i wszystko jest i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi