bunny1985 Napisano Lipiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2009 ZZainstalowałem fglrx na f11, wszystko działa, są efekty pulpitu itd, ale gdy ruszę myszką - w zasadzie to gdy poruszam nia przez około 10 s system się zawiesza. Emulacja myszki przez kde (4.3) dział bez problemu. System działa. Nie wiem gdzie mogę szukac przyczyn, ewentualnie ak poprawnie skonfigurować mysz. w xorg.conf nie ma w tej chwili wpisu o myszcze w /dev/input mam mice mouse0 mouse1 i próbowałem wpisac te urządzenia do xorg.conf. Ten sam efekt. NIe wiem czy istnieje jakiś skrypt do konfiguracji myszki w xorg.conf Gdzie i jak szukac przyczyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2009 po co Ci dwie myszki w xorgu? moze sproboj dodac to na poczatek Section "ServerFlags" Option "AutoAddDevices" "False" Option "AllowEmptyInput" "False" EndSection wylacza autowykrywanie urzadzen. jak zrobic wpisy z myszki masz w man xorg.conf, no i tu. zreszta moze po prostu sterownik jest skopany i nic z tym nie zrobisz...moze kolejny update zalatwi ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Sierpień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Zrobiłem tak. Niestety mysz ciągle zawiesza system w dmesg i xorg.log nie ma żadnych niepokojących komunikatów. Próbowałem też korzystać z myszki na ps2 nrmalnie mam bezprzewodową na usb) , ale to też nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi