Dresio Napisano Lipiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2009 Witam Przesiedziałem już całe dwa dni i nie znalazłem rozwiązania no i jeszcze opcja taka że jestem za cienki. Mam kartę SB Audigi 5.1 po zainstalowaniu F11 mam dźwięk z mikrofonu natomiast nie mam dźwięków systemu oraz z programów muzycznych. Kiedyś miałem lek na tę bolączkę ale skleroza. Jakby któryś z bystrych forumowiczów odświeżył mi pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2009 audigy 1? to jest modul snd_ca0106. sprawdzales czy nie masz wyciszonych kanalow w alsamixer ? alsamixer -c0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dresio Napisano Lipiec 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 Sprawdzałem wszystkie ustawiłem na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 ale chodzi mi o to czy dales unmute na nich. moga byc na max, a byc wyciszone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tch Napisano Lipiec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Sprawdzałeś: http://forums.fedoraforum.org/showpost.php...amp;postcount=1 http://fedorasolved.org/Members/fenris02/p...and-workarounds ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dresio Napisano Lipiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2009 Dzięki za linki, po zmaganiach udało mi sie odpalić dźwięk. Niestety nie 5.1. Nie wiem czemu nie grają przedni lewy i prawy głośnik. Tylnie i center grają. Będę jeszcze kombinował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2009 dzwiek 5.1 odpalasz przez mplayer -channels 6 nazwa_pliku.avi lub w opcjach sobie to zaznaczasz, w xine podobnie. niestety nie da sie jednoczesnie miec dzwieku 5.1 i wlaczonego odtwarzacza mp3/youtube/etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dresio Napisano Lipiec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2009 A jak odpalić 6 kanałów w Amaroku? Swoją droga to bardzo ciekawe że z wersji na wers Fedory dźwięk sprawia coraz to większe problemy. Jak pamiętam to w F7 nie miałem w zasadzie żadnych, F9 trzeba było troszkę pokombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi