x0x00 Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 Moje pierwsze wrażenie - DLACZEGO ZGINOŁ GRAFYCZNY TEMAT SYSTEMOWY JAKO DEFAULT TAPETA JEST TERAZ JAKAŚ FEDORA NA MROCZNYM ILUZJONISTYCZNYM TLE - che che ale mam dużo do powiedzenia co ? NIe ale tak poważnie - co do szybkości działania to jest od , rozwalił mni trochę to zamieszanie z paskami narzędziw gnome 2.8 ( wygląda jak Mandrake ) - wiem że wszstkim się nie dogodzi , ale marzy mi się taka fedora se swoim obecnym silnikiem lecz z minimalnym graficznymi bajerami bo to co widzę to idzie w złą stronę - czy przyjdzie czas że będzie trzeba wybrać slackware ? .. Nie czytajcie tego tekstu po prostu od 2 miesięcy bawię się openbsd i nebsd 2.0 rc i mi odbija - ale jedno wam na zakończenie powiem - gdyby linux działął tak szybko jak bsd to..... NIe miał by sobie równych .. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 Może spróbuj Fluxboxa pod Fedorą. A jak to za wolno będzie biegać to przeżuć się na Gentoo też z Fluxboxem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 A ja myśle że fedora idzie w dobrym kierunku właśnie. Powinna się rozwijać jeszcze odważniej. Po paru godzinach testowania : - evolution wychodzi z programu jak weżmie się kalendarz i nie wiem jak tro naprawić bo się zapętlił ok tylko w gnome po zmianie stylu , w kde działa - k3b pisze że nie ma uprawnień ps. mogliby firefoxa update do 1.0 wrzucić bo już jest ps2. aha jak wziałem yum update to te rpmy gdzieś siedzą na dysku ? , gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 ps2. aha jak wziałem yum update to te rpmy gdzieś siedzą na dysku ? , gdzie ? tu szukaj /var/cache/yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 Ok są 140 mb update. W tym kde 3.3.1. Są już jakieś repozytoria dla fc3 ? Macie już jakieś paczki ? Kurcze widze że wszędzie w sieci ludzie ściagają i ściągają ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 Dla mnie Fedora 3 pełny odlot !!! Tylko mam mały problem nie mam kadu na stronei www.kadu.net jeszcze nie ma wersji dla 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 na stronei www.kadu.net jeszcze nie ma wersji dla 3 http://www.kadu.net/download/binary/redhat...-1.fc3.i386.rpm Repo dla (_apt'a_ → apta) ORT rpm http://kadu.net/~nastian/ apt-kadu/fedora/3 kadu dodatki modules Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mAR Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 Tylko mam mały problem nie mam kadu sad.gif na stronei www.kadu.net jeszcze nie ma wersji dla 3 mad.gif Zrobiłem je już wczoraj więc w czym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 nie zepsula sie od wtorku wiec jest dobrze a tak na powarznie.. system wydaje sie byc calkiem calkiem jak do tej pory lepszej dystrybucji typu zainstaluj i uzywaj nie widzialem. rozczarowalo mnie kde 3.3 wokol ktorego robilo sie tyle szumu. i wreszcie up2date dziala jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 i wreszcie up2date dziala jak trzeba OOO! a ja nauczony doświadczeniem pierwsze co zrobiłem to to wyłączyłem co by się nie denerwować . Muszę sprawdzić (ale i tak zostanę przy apt). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Najpierw system wgrywałem przez aktualizację, ale wysypał się przy odpaleniu. Powtórzyłem jeszcze raz instalkę tym razem z formatem i wgrywaniem wszystkiego od nowa i jest OK. Nawet bardzo OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mounter Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Wyglada fajnie ale zglądam do narzędzi programistyczbych i... ktoś buchął quante na płytkach tez jej brak w dodaj/usuń nie ma. Albo źle szukałem, ale szukałem też na oficjalnych repozytoriach FC3 i nie znalazlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull82 Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Dla mnie rewelacja. Jak na razie bardzo mi się podoba - zainstalowałem już czcionki TT, stery do grafiki zapobiegające przesunięciu ekranu na starcie i jak się okazuje odbyło się to bez większych trudności. Na pewno FC jest dużo stabilniejsza od Mandrake'a, jest też dość łatwa - jak dla mnie to +, bo ja na wejściu potrzebuję mieć działający system, w którym się łatwo połapię, a dopiero później mogę coś w nim grzebać i się uczyć... Przyczepić można by się było do wyboru pakietów, że są niektóre z nich wybierane grupowo - to jednak daje mniejszą kontrolę, no i czasami nie chodzi wszystko bardzo szybko, ale akurat na moim kompie z 512mb ramu i athlon 2000xp+ nie ma co narzekać. PS. Fedorę mam dopiero 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dely Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 ktoś buchął quante na płytkach tez jej brak w dodaj/usuń nie ma Aktualnie Quanta jest w pakiecie KDEWebDev, jest z pewnością w niemal wszystkich repo, wiem bo sam ściągałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mounter Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 już mam trzeba nabrać jednak troche nowych nawyków dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi