Jump to content

Fc3 Pierwsze Wrażenie

x0x00
 Share

Recommended Posts

Moje pierwsze wrażenie - DLACZEGO ZGINOŁ GRAFYCZNY TEMAT SYSTEMOWY

JAKO DEFAULT TAPETA JEST TERAZ JAKAŚ FEDORA NA MROCZNYM ILUZJONISTYCZNYM TLE - che che ale mam dużo do powiedzenia co ?

NIe ale tak poważnie - co do szybkości działania to jest od , rozwalił mni trochę to zamieszanie z paskami narzędziw gnome 2.8 ( wygląda jak Mandrake ) - wiem że wszstkim się nie dogodzi , ale marzy mi się taka fedora se swoim obecnym silnikiem lecz z minimalnym graficznymi bajerami bo to co widzę to idzie w złą stronę - czy przyjdzie czas że będzie trzeba wybrać slackware ? ..

Nie czytajcie tego tekstu po prostu od 2 miesięcy bawię się openbsd i nebsd 2.0 rc

i mi odbija - ale jedno wam na zakończenie powiem - gdyby linux działął tak szybko jak bsd to..... NIe miał by sobie równych ..

Pozdrawiam

A ja myśle że fedora idzie w dobrym kierunku właśnie.

Powinna się rozwijać jeszcze odważniej.

Po paru godzinach testowania :

- evolution wychodzi z programu jak weżmie się kalendarz

i nie wiem jak tro naprawić bo się zapętlił

ok tylko w gnome po zmianie stylu , w kde działa

- k3b pisze że nie ma uprawnień

ps. mogliby firefoxa update do 1.0 wrzucić bo już jest

ps2. aha jak wziałem yum update to te rpmy gdzieś siedzą na dysku ? , gdzie ?

nie zepsula sie od wtorku wiec jest dobrze :P

a tak na powarznie.. system wydaje sie byc calkiem calkiem

jak do tej pory lepszej dystrybucji typu zainstaluj i uzywaj nie widzialem.

rozczarowalo mnie kde 3.3 wokol ktorego robilo sie tyle szumu.

i wreszcie up2date dziala jak trzeba :)

Najpierw system wgrywałem przez aktualizację, ale wysypał się przy odpaleniu. Powtórzyłem jeszcze raz instalkę tym razem z formatem i wgrywaniem wszystkiego od nowa i jest OK. Nawet bardzo OK :D

• 2 weeks later...

Dla mnie rewelacja. Jak na razie bardzo mi się podoba - zainstalowałem już czcionki TT, stery do grafiki zapobiegające przesunięciu ekranu na starcie i jak się okazuje odbyło się to bez większych trudności.

Na pewno FC jest dużo stabilniejsza od Mandrake'a, jest też dość łatwa - jak dla mnie to +, bo ja na wejściu potrzebuję mieć działający system, w którym się łatwo połapię, a dopiero później mogę coś w nim grzebać i się uczyć...

Przyczepić można by się było do wyboru pakietów, że są niektóre z nich wybierane grupowo - to jednak daje mniejszą kontrolę, no i czasami nie chodzi wszystko bardzo szybko, ale akurat na moim kompie z 512mb ramu i athlon 2000xp+ nie ma co narzekać.

PS. Fedorę mam dopiero 2 dni :)