pniowek Napisano Wrzesień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2009 weekend minął i dźwięk wrócił, jakim cudem ? w gstreamer-properties ustawiłęm na pulseaudio i restart potem sprawdziłęm ustawienia suwaków potem skopiowałem z /etc/skel : .mozilla, .adobe, .gstreamer, .java, .macromedia i restart dźwięku nie było więc założyłem sobie drugie konto i używałem go przez weekend a dziś rano wchodzę na stare (bez dźwięku) a tu niespodzianka pojawił się dźwięk, totem, rhythmbox, firefox już bez błędu odtwarza media ? chymm.... w między czasie instalowałem jeszcze chyba yum install kernel-headers kernel-devel gcc make unrar unzip tar gzip wget mc automake autoconf dkms glib gtk+ a i co może najważniejsze, dodałem wpis "snd-hda-intel model=benq-t31" w /etc/modprobe.d/dist.conf najwięcej chyba pomogła zmiana model=benq-t31 na model=auto bo mam wkońcu dźwięk na wyjściu słuchawkowym a to był problem w moim Benq P52, (nie jest idealnie bo czasami grają jednocześnie giłośniki laptopa) dodam: rejestrator dźwięku wariuje tak jak to opisano w pierwszym poście, a nawet krzyczy że nie ma odpowiednich wtyczek ? nie mam możliwości nagrać niczego również w Audacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi