Skocz do zawartości

Pidgin - Utrata Połaczenia Z Serwerami

zyguli

Rekomendowane odpowiedzi

Zdarza mi się, że tracę połączanie z siecią GG i tlen. Wyświetla się komunikat "nie można czytać z gniazda" w przypadku GG, natomiast w przypadku tlenu "read error". Strasznie jest to męczące, bo jak się dzieje, dzieje się to co chwila. Z drugiej strony są dni, że wszystko jest ok. Mam testowe konto na Kadu i tam nie ma takich przygód. Co się tu dzieje?

edit: z kolei gtalk generuje "Błąd zapisu". Ewidentnie problem jest globalny, związany z Pidginem.

edit2: używam routera z firewallem. Czy to może mieć związek?

edit3: gtalk wygenerował "bład odczytu".

z tego co pamiętam problem leży w tym, że pidgin wywala komunikat po każdym rozłączeniu, co w przypadku Gadu-gadu jest częste a w Kadu jest o tym tylko jedna linijka powiadomień, która sam znika i nie jest bardzo widoczna. mi też się to często zdarzało i w pidginie i w mirandzie im (na windzie w robocie).... zdarzało bo wywaliłem te powiadomienia :)

Ciekawe. Da się to jakoś zweryfikować? Poza tym jak wyłączyć te powiadomienia? I kolejna istotna rzecz. Jak skrócić czas do ponownego połączenia? Jak kliknę "reconnect", łączy od razu, jak czekam na program, mija sporo czasu zanim do tego dojdzie.

Ciekawe. Da się to jakoś zweryfikować? Poza tym jak wyłączyć te powiadomienia? I kolejna istotna rzecz. Jak skrócić czas do ponownego połączenia? Jak kliknę "reconnect", łączy od razu, jak czekam na program, mija sporo czasu zanim do tego dojdzie.

popróbuj przez wtyczki i konfigurację wtyczki powiadamiania. Sprawdzić można chyba odpalając Pidgina z konsoli albo przez przechwytywanie zdarzeń. generalnie jak na program linuxowy Pidgin ma mało ustawień :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...