Ponury Napisano Sierpień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2009 Pierwsze pytanie to czy ktoś próbował odpalić SAPGUI na Fedorze. Nie chce mi się przełączać między Fedorą a Windowsem tylko po to aby pobrać pliki z systemu, więc próbuję instalować. Mam już plik saprouter i zainstalowane sapgui for Java. Pojawiło się kilka problemów, z saprouterem myślę że chodzi głównie o dobre ustawienia połączenia, jednak sapgui wypluwa mi następujący komunikat. JniAgiLibAdaptor.<init>: Cannot load JNI library $java -version java version "1.6.0_15" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_15-b03) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 14.1-b02, mixed mode) PS: Czytam google jednak już przestałem na dziś funkcjonować, tak więc pomyślałem że zapytam się na forum, może ktoś się z tym bawił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2009 Ja nie, ale dzięki za info że takie coś istnieje! Uruchom może: export PLATIN_JAVA=/usr/lib64/java/(sciezka do odpowiedniej wersji)/jre/bin/java export PLUGIN_HOME=/usr/lib64/java/(sciezka do odpowiedniej wersji)/jre/plugin export JAVA_HOME=/usr/lib64/java/(sciezka do odpowiedniej wersji)/re Po prostu nie może znaleźć odpowiedniego moduły. Jak nie poradzisz to daj znać, sprawdzę na notebooku na które ścieżki skierować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 Niestety poległem całkowicie. Próbowałem i z JDK i JRE i nic z tego zawsze to samo ############################# ERROR ############################# 20.08. 18:26:22.823 ERROR: GuiConnection: Connection failed 20.08. 18:26:22.823 ERROR: JniAgiLibAdaptor.<init>: Cannot load JNI library ############################# ERROR ############################# Próbowałem już na różne sposoby, robiłem dowiązania $ export PLATIN_JAVA=/usr/java/jre1.6.0_15/jre/bin/java $ export PLUGIN_HOME=/usr/java/jre1.6.0_15/jre/plugin $ export JAVA_HOME=/usr/java/jre1.6.0_15/ i $ export PLATIN_JAVA=/usr/java/jdk1.6.0_16/jre/bin/java $ export PLUGIN_HOME=/usr/java/jdk1.6.0_16/jre/plugin $ export JAVA_HOME=/usr/java/jdk1.6.0_16/ i wybierałem różne alternatives. Gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 a zwykle export JAVA_HOME=/usr/java/jre1.6.0_15/jre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi