adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Yum twierdzi, że mam niedokończone transakcje. Dziwne, bo zawsze czekam. package-cleanup --cleandupes Coś tam usunęło, ale nic to nie dało. A yum-complete-transactions chce zeżreć pół systemu. To chyba ostatni problem, bo nawet naprawiłem sterownik dyskietek (w czasie startu szukał stacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 To tak package-cleanup -cleandupes usuwa tylko stare zduplikowane paczki i zasadniczo nie ma jakiegoś większego wpływu na to co robi yum. Skoro yum-complete-transaction chce coś robić to znaczy, że coś ostatnio nie poszło do końca. Zdałbym się na to co system chce dokończyć i poprostu zezwolił na instalację tych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Teraz przypominało mi się, że w czasie aktualizacji nadeszła burza. Więc nie chcą ryzykować uszkodzeniem komputera, wyłączyłem go. Temu poleceniu nie ufam (na razie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 czasami mogles prerwac yuma jak cos operowal przy bazie rpmow. przed instalacja/ usuwaniem czegokolwiek koncz transakcje. i pytanie po co dawales polecenie package-cleanup. gdzie to wyczytales? moglo Ci usunac potrzebne pakiety. tak czy owak to przebuduj baze rpmow i dokoncz ta transakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 yum-complete-transaction to jest normalny yum, tyle że szuka czy coś nie zostało przerwane. Poczytaj man'a to Ci się trochę wyjaśni jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Na razie działa, teraz próbuję z yum-complete-transaction. Dodano: Hmmm, dziwne, yum stwierdził że pakiety są aktualne i usunął 4 pakiety. I tyle No kurczę, pecha mam! Gdzie to się zmieniało liczbę ekranów roboczych? Bo w przełączniku nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 W Gnome chyba trzeba mieć dodany aplet obszarów roboczych do panelu. Później tylko trzeba wejść w Preferencje i tam możesz wpisać liczbę obszarów roboczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Dziwne, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Lol a nie możesz rozciągnąć tego okna?? Wygląda jakby było trochę ucięte:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Ee nic tam nie ma. Utworzyłem nowe konto i tam działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 a dziwne, moze jakies biblioteki z paczki brakuje. u mnie sie normalnie to wyswietla ... fedora 11? moze w preferencjach gnome tez da sie to ustawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 A nie, to wina Compiza. Wyłączyłem - są 2. Włączyłem - 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2009 Może faktycznie któraś z paczek odinstalowanych przez yum-complete-transaction jest odpowiedzialna za to?? Sprawdź co poszło w kosz. Edytka: o i spóźniłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi