trup Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Cześć Moj problem przedstawia się następująco: po komendzie mysqladmin -u root password wywala mi: "mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)' " . Co zrobić, by mogł działać indianin wg. ustawienia matlasa. W google szukałem i próbowałem lecz nie mam już pomysłów co dalej zrobić. Za pomoc wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ba32sz Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 ja miałem podobny problem ale tak go rozwiazałęm 0 to przy poczty moze ci sie przyda fragment mysql -u root -p Type in the password for the MySQL root user. Then, on the MySQL shell, do this: mysql> USE mysql; mysql> UPDATE user SET Password = password('yourrootsqlpassword') WHERE Host = 'server1.example.com' AND User = 'root'; mysql> UPDATE user SET Password = password('yourrootsqlpassword') WHERE Host = '127.0.0.1' AND User = 'root'; Run mysql> SELECT * FROM user; to make sure that all rows where the user is root have a password. If everything is looking ok, run mysql> FLUSH PRIVILEGES; ... and leave the MySQL shell: mysql> quit; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Cześć Moj problem przedstawia się następująco: po komendzie mysqladmin -u root password wywala mi: "mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)' " . Co zrobić, by mogł działać indianin wg. ustawienia matlasa. W google szukałem i próbowałem lecz nie mam już pomysłów co dalej zrobić. Za pomoc wielkie dzięki. Czy nie powinieneś raczej tego uruchamiać takim poleceniem: mysqladmin -u root -p ?? No i podać hasło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trup Napisano Wrzesień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2009 Wszystko by było ok, gdybym podał prawidłowe hasło, tektóre podaję jest nieważne, pewnie kiedyś je zmieniłem a nie pamiętam na jakie. Wywala takie coś ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES). Usuwanie i ponowne instalowanie nic nie pomaga, więc gadzie znależć rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Wrzesień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2009 Panowie ale jakie mysqldadmin, mysqld. Prosze popatrzeć na tytu wątku? Niech sie autor zdecyduje o jaki serwer chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plu Napisano Wrzesień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2009 Po pierwsze poczytaj na temat serwera apache, bazy danych mysql. Zrób tak, odinstaluj wszystko co zainstalowałeś następnie wprowadź: yum install httpd php mysql mysql-server php-mysql Po instalacji uruchamiasz bazę danych mysql: service mysqld start następnie nadajesz hasło użytkownikowi: mysqladmin -u root password haslo gdzie "haslo" to twoje hasło dostępu do bazy danych. I dopiero w tej chwili logujesz się do bazy danych podając: mysql -u root -p Poprosi cię o podanie hasła, które podałeś wcześniej. Natomiast aby uruchomić apache: service httpd start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trup Napisano Wrzesień 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2009 Wszystko by było okey, gdyby, po ponownym zainstalowaniu, mógłbym podać nowe hasło. Po zainstalowaniu, uruchomieniu, wpisaniu nowego hasła, następuje odpowiedź komputera: mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)' Nie wiem, jak poradzić sobie z tym problemem? Dlaczego nie mogę podać nowego hasła, po zainstalowaniu? Czemu przerywa mi połączenie z serwerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Wrzesień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2009 Przejrzyj temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi