waldis Napisano Wrzesień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2009 Znalazłem takie coś. Generalnie nie wszystko kumam, ale cieszy fakt, że ktoś wykorzystuje linuksa w taki ciekaswy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Wrzesień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2009 Znalazłem takie coś. Generalnie nie wszystko kumam, ale cieszy fakt, że ktoś wykorzystuje linuksa w taki ciekaswy sposób. Fajne, tylo na razie nie wymyśliłem do czego tego można użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Fajne, tylo na razie nie wymyśliłem do czego tego można użyć Jak to dobrze podłączysz to Ci nawet wody do wanny na sms-a czy przez www "naleje". :] Albo np. fizycznie odłączy zasilanie od serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Fajne, tylo na razie nie wymyśliłem do czego tego można użyć do wszystkiego AVR jest nawet fajne, ale pisanie czegokolwiek pod to może przywrócić o zawrót głowy. Po dziś dzień nie rozumiem tego przekazywania bitów: "mamy 4 linie, tam 8 rejestrów, więc przekazujemy 4 i przesuwamy potem następne 4 i..." no po prostu nie byłem w stanie sobie tego wyobrazić, za operacje bitowe w µC powinni wieszać. Dobrze, że ten z ławki wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2009 "Postawiłem sobie za cel stworzenie sprawnego bezawaryjnego systemu sterowania dowolnym urządzeniem elektrycznym. " Wheee Znalazłoby się zastosowań na pęczki, poczynając od kontroli światła poprzez sam komputer a kończąc(? ) na ekspresie do kawy muhahaha *_* Jakby jeszcze to połączyć z jakimi Lego Technic to już w ogóle nieskończonośc i jeszcze 10 pomysłów na poczekaniu Wspaniałe rozwiązanie...o wiem, wieżą stereo się pokieruje <muza> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Wrzesień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2009 a ja tam się dziwie po co komu robić port (_linuxa_ ? Linuksa) ORT (bo o coś takiego im chyba chodzi) na AVR'y skoro mamy ARM'y na których można spokojnie zintegrować router serwer www jak i sterowanie oświetleniem/urządzeniami elektrycznymi/elektrozaworami w WC itp... EDIT: z tego co pamiętam to ktoś kiedyś pisał że linux jest teraz tak samo poprawne jak (_linuks_ → Linux) ORT (i dalej idąc (_linuxa_ → Linuksa) ORT jak linuksa). Czy wielkość pierwszej litery ma w ogóle znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2009 ARM'ami też? Rety rety coraz ciekawiej Widziałem niegdyś taką aplikację na iPhone iż poprzez dodatkowe urządzenie (średnio drogie) można było sterować bodaj wszelkimi urządzeniami na podczerwień w obrębie tam iluś metrów (no niestety nie przez ściany raczej) ale wtedy oświetlenie, TV, wieża i inne w jednym miejscu Były też aplikacje do udawania właśnie takiego pilota od TV ale nie pamiętam jak tam to działało, chyba też przez to dodatkowe urządzenie Co do drugiej części Twojego postu Kto co Linux Kogo czego Linuksa Duża litera jedno, bo to nadal rzeczownik, jednakże przez mianownik piszesz Linux ale przez resztę przypadków zamieniasz na "ks" np. Linuksa Pokręcone ale nikt nigdy nie mówił chyba, że polski język jest łatwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Wrzesień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2009 a ja tam się dziwie po co komu robić port (_linuxa_ ? Linuksa) ORT (bo o coś takiego im chyba chodzi) na AVR'y skoro mamy ARM'y na których można spokojnie zintegrować router serwer www jak i sterowanie oświetleniem/urządzeniami elektrycznymi/elektrozaworami w WC itp... EDIT: z tego co pamiętam to ktoś kiedyś pisał że linux jest teraz tak samo poprawne jak (_linuks_ → Linux) ORT (i dalej idąc (_linuxa_ → Linuksa) ORT jak linuksa). Czy wielkość pierwszej litery ma w ogóle znaczenie? heh mój pierwotny tekst byłby świetną odpowiedzią do Twojej odpowiedzi - na tym forum ktoś dał link do strony na której napisali, że zmienili zasadę odmieniania. Postaram się poszukać. Było to w wątku w którym brałem udział, a takich nie jest wiele więc powinienem dać radę odnaleźć EDIT: Zanim forum załadowało mój wielce skomplikowany post znalazłem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...st&p=128627 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi