kornik23 Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Hej zmienilem dydtrybucje na fedore i nurtuje mnie pytanie gdzie jest kde zainstalowane zawsze bylo w /opt/kde ????? a drugie pytanie to jak zapisac by nernadzer sesji wlanczal mi tylko kde a nie cigle fvwm ???? pisze ze zapamietuje sesje a tak nie robi ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Hej zmienilem dydtrybucje na fedore i nurtuje mnie pytanie gdzie jest kde zainstalowane zawsze bylo w /opt/kde ????? /usr/share/ tu znajduje się wiekszość rzeczy themes ikon itp. drugie pytanie to jak zapisac by nernadzer sesji wlanczal mi tylko kde a nie cigle fvwm ???? pisze ze zapamietuje sesje a tak nie robi ?????? Są na to 2 sposoby edytujesz za pomocą ulubionego edytora vi /etc/sysconfig/desktop DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" lub instalujesz sobie switchdesk uruchamiasz go poleceniem jako zwykły user switchdesk & pojawi sie okienko z wyborem dostepnych menagerów okien zaznaczasz ten który cię interesuje i restartujesz X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik23 Napisano Listopad 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 z wlanczaniem kde sobie poradzilem tylek teraz nieumiem znalez skladnikow kde chodzi mi o katalog share w ktorym jest plik xservice bo tak sie sklada ze chalem ustwic 96 dpi a tu jest tak wszytko pomieszanie ze szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Używaj programu locate lub yum/apt + rpm - one powiedzą Ci gdzie jest dany plik. Co do samego /opt/kde - to raczej nie jest normalne miejsce kde Ktoś dał sobie tylko taki prefix przy kompilacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik23 Napisano Listopad 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Ok dzieki wielkie wszytko dziala mam 96 dpi i czcionki z pod xp ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Używaj programu locate lub yum/apt + rpm - one powiedzą Ci gdzie jest dany plik. Co do samego /opt/kde - to raczej nie jest normalne miejsce kde Ktoś dał sobie tylko taki prefix przy kompilacji... A w tym iejscu jest KDE a SUSE 9.1 personal tez się dziwiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik23 Napisano Listopad 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 Ja migrowalem z slackware i tam jest porzadek i wszytko na swoim miejscu a w fedorze wszytko pomieszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 w fedorze wszytko pomieszane. W Fedorze wszystko jest w /usr Kwestia pomieszania może tylko wynikać z przywyczajenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi