Neferius Napisano Wrzesień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2009 Witam wszystkich Mam zainstalowanego Firefoxa 3.5.3 (ostatni aktualny z repo) i od wersji 3.5.2(wcześniej nie korzystałem tak intensywnie z niżej wymienionej strony) obserwuje wyciek pamięci pojawiający się na stronie allegro, jak dotąd zaobserwowałem to zjawisko na tylko tej stronie. Objawia się on tym ze Firefox żre ram z prędkości ok 1Mb/s aż do wyczerpania swapu co skutkuje totalnym zamrożeniem systemu(jeśli mam czynna sesje ssh z innego komputera to ubicie Firefox odmraża system). Regularne odświeżanie strony allegro powoduje ?oddanie ramu? przez Firefox, czyli jak przez np 10 min nic nie robię na allegro to mam już po tylko przycisk w obudowie ratuje:/. Pracuje poprzez allegro wiec ten błąd jest dość uciążliwy, czy komuś się to zdarzyło? Jak znajdę czas to zaraportuje ten błąd. Mam Fedora 11, możliwe ze dziś sprawdzę czy zdarza się to też na 10-tce. PS. Jest jakieś narzędzie które pomogło by ustalić która cześć kodu strony allegro robi ten bajzel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Wrzesień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2009 Ja na Twoim miejscu złożyłbym raport a potem ściągnął swiftfoxa - może to sprawa kompilacji a nie kodu.. dodatkowo napisz jakie masz wtyczki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neferius Napisano Wrzesień 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2009 Ja na Twoim miejscu złożyłbym raport a potem ściągnął swiftfoxa - może to sprawa kompilacji a nie kodu.. dodatkowo napisz jakie masz wtyczki.. Testowałem też na wersjii binarnej od mozilli i tam też problem występował, więc możliwe że to nie o kompilacje sie tu rozchodzi. Dzieki że o swiftfoxie mi przypomniałes, sprawdzę i z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi