Nifir Napisano Wrzesień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2009 Ostatnio zauważyłem, że ciągle są wysyłane jakieś informacje z mojego komputera. Jak mogę sprawdzić, co jest wysyłane? Trochę mnie to niepokoi bo sam praktycznie nic nie uploaduję, może kilka dni temu miałem włączone deluge dlatego mam 30GB wysłanych danych, ale mimo iż nic w tej chwili się nie dzieje, to licznik wskazuje, że wysyłam koło 30 KB/s danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Wrzesień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2009 Witam Polecam ,,iptraf" bardzo przydatny programik , pokaże Ci co jest przesyłane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Wrzesień 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2009 Ech, włączyłem na minutkę może kilk i: Trochę się tego dużo nazbierało. Cały czas zap... Robiłem print screeny by przeczytać. Kurr... Deluge miałem włączone. Nie wiem czemu nie miałem włączonej ikonki na panelu (widać powyżej, że mówię prawdę! ). Jak wyłączyłem, to od razu się poprawiło. Dzięki za pomoc, naprawdę się wystraszyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Wrzesień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2009 Ech, włączyłem na minutkę może kilk i: Trochę się tego dużo nazbierało. Cały czas zap... Robiłem print screeny by przeczytać. Kurr... Deluge miałem włączone. Nie wiem czemu nie miałem włączonej ikonki na panelu (widać powyżej, że mówię prawdę! ). Jak wyłączyłem, to od razu się poprawiło. Dzięki za pomoc, naprawdę się wystraszyłem. najważniejsze, że już problem rozwiązany Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Wrzesień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2009 Jeżeli powstaje taki problem to pierwsza czynnosc jest netstat -lantp | grep -i establ Patrzymy jaki aplikacje są polaczone. Iptraf jest ok ale na dzien dobry trzeba go pociagnąć z repo co oczywiscie nie jest zadnym problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi