radziojedi Napisano Wrzesień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2009 Mam skonfigurowanego crona; uruchamia skrypty, aktualizuje bazę danych w mythtv, skanuje clamav, i inne dzikie węże - wszystko ok. Problem jest tylko z aplikacjami z gui (np. amule). Mam ustawione, aby amule włączał się o 2 w nocy i o 5 wyłączał się. Niby w logach crona errorów nie ma. Tak, jakby się uruchamiał o 2 i wyłączał o 5. Problem z tym, że tego nie robi. Na pewno nie działa w tle, bo już sprawdzałem. Coś robię źle? mój częściowy /etc/crontab: SHELL=/bin/bash PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin MAILTO=root HOME=/ # run-parts 01 * * * * root run-parts /etc/cron.hourly 02 4 * * * root run-parts /etc/cron.daily 22 4 * * * root run-parts /etc/cron.weekly 42 4 1 * * root run-parts /etc/cron.monthly 01 01 * * * freshclam 30 01 * * * clamscan -r / 01 02 * * * agrad amule 01 05 * * * killall amule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2009 export DISPLAY=:0 pasuje dodac przed komenda. moze zadziala. ja mam zrobione przez interfejs www amule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2009 w cron wszystkie potrzebne zmienne musisz ustawiać od nowa (nawet był z miesiąc temu temat), tak jak to robisz z SHELL, PATH, MAILTO, itd. to aplikacje graficzne mogą potrzebować więcej jak pokazał fafig i tu jeszcze było: http://wiki.fedora.pl/wiki/Zenity#zenity_.2B_cron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziojedi Napisano Wrzesień 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2009 wielkie dzięki, pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi