Skocz do zawartości

Thunderbird - Kopia Zapasowa, Zrzut

Tom:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Wywern, w sumie racja. Tylko czasami (tak jest w Windows) są jak by numery sesji które później się nie zgadają. Ale jak tak można zrobić to ok:)

Faktycznie jest tam jakiś magiczny numer, ale wystarczy wkopiować katalog do home przed pierwszym uruchomieniem thunderbirda po instalacji systemu i on grzecznie przyjmuje że to jest dobrze

Za niedługo będzie formatowanie dysku a mam za dużo info w mailach. A czy sposobem będzie jak skopiuję katalog:

/home/moje_konto/.thunderbird/jakis_numer.default/Mail/Local Folders ?

Tu mam tylko windę, nie mam jak sprawdzić.

Ja kopiuję po protu cały katalog /home/moje_konto/.thunderbird, i od Auroxa 9, po Fedorę 11 działa :rolleyes:

Po upload zmieniły mi się rozmieszczenia komponentów w programie ale mi się nie podoba wiec zrobię tak że skopiuję wszystko i po kolei będę kopiował i będzie ok. Myślałem że thunderbird ma pewien wizard do tego celu. Dziękują za pomoc

no niestety, najnowszy thunderbird jakoś strasznie "udoskonalił" pokazywanie folderów.

Wszystkie inboxy w kupie, zamiast skrzynki osobno - no krew mnie zalewa po prostu...

Aha. Czyli to nie tylko u mnie jest taki badziew... Zrobili niezłą lipę. Brak np: odpowiedzi na mail. Trzeba sobie dodać itd... Dziwnie jest z folderami... Nie za bardzo pamiętam jak było poprzednio ale teraz jest nie najlepiej

z guzikami łatwo sobie poradzić, ale przedtem foldery każdego konta były razem (in, out, koszt, draft), a teraz pogrupowane są po roli - wszystkie in razem, out i draft...

a jeszcze jak klikniesz na in ogólne, to pokaże połączoną zawartość wszystkich in.

może komuś się to podoba ale mi nie

z guzikami łatwo sobie poradzić, ale przedtem foldery każdego konta były razem (in, out, koszt, draft), a teraz pogrupowane są po roli - wszystkie in razem, out i draft...

a jeszcze jak klikniesz na in ogólne, to pokaże połączoną zawartość wszystkich in.

może komuś się to podoba ale mi nie

Nad kolumną, w której macie spis Waszych skrzynek pocztowych znajduje się napis Pogrupowane, a po jego prawej stronie strzałki < i > - kliknijcie w tą prawą >. Powinno pomóc...